În cadrul unei vizite în statul Pennsylvania, Trump a vorbit despre o conversaţie telefonică pe care a avut-o în luna februarie cu Pena Nieto, în urma căreia preşedintele Mexicului a decis să-şi amâne prima vizită la Casa Albă.

Ulterior, preşedintele Mexicului a insistat în privinţa acestui subiect, iar liderul de la Casa Albă a transmis tranşant: "La revedere! În niciun caz nu voi face această înţelegere".

Totuşi, Donald Trump a spus că Enrique Pena Nieto este un "tip foarte simpatic" care şi-a formulat cererea într-o manieră respectuoasă.

Preşedintele Mexicului plănuia să efectueze o vizită oficială în SUA în luna martie, iar administraţia din Mexico City nu a oferit detalii despre programarea călătoriei în altă perioadă.

Marţi, Trump va inspecta un prototip al potenţialului zid de la graniţa cu Mexicul. Peste 200 de companii au răspuns unei invitaţii din partea Departamentului pentru Securitate Internă al SUA pentru a prezenta modele pentru acest zid.

La 25 ianuarie, preşedintele american Donald Trump şi-a prezentat planul pentru un proiect de lege privind imigraţia, precizând că vrea să obţină 25 de miliarde de dolari pentru construirea zidului la graniţa cu Mexicul.

Administraţia Trump analizează ridicarea unui zid pe o distanţă de 1.300 de kilometri, din cei 3.100 de kilometri de graniţă cu Mexicul, cu scopul de a preveni migraţia ilegală. Lucrările vor dura mai bine de trei ani.