„Îmi închei cariera publică.” Alexandru Tănase își anunță intenția de a demisiona din funcția de ministru al Justiției

images_cms-image-000036419
Foto: deschide.md

La doar două luni de la revenirea în funcția de ministru al Justiției, Alexandru Tănăse a anunțat astăzi într-o postare pe o rețea de socializare că intenționează să demisioneze și să-și încheie astfel cariera publică.

„Am acceptat demnitatea de ministru al Justiție pentru a promova reforme pe domeniul justiției fiind conștient de complexitatea și dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală. Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică”, a scris Tănase.

alexandru

Decizia vine după ce postul de televiziune Jurnal TV a difuzat o înregistrare audio, care reprezintă o discuție dintre Alexandru Tănase și omul de afaceri Veaceslav Platon. Cei doi vorbesc despre anumite hotărâri ale Curții Constituționale legate de sistemul bancar și noile legi care oferă mai multă imunitate Băncii Naționale. Deocamdată nu a fost confirmată autenticitatea înregistrării.

„Da, îl cunosc pe V. Platon încă din perioada când eram deputați în Parlamentul Republicii Moldova și s-a întâmplat să port și discuții telefonice cu el. Cei care mă cunosc, știu bine că eu răspund la apelurile telefonice ale cunoscuților, oricine ar fi aceștia. Dl Platon este unul din ei. Nu pot fi sigur asupra autenticității acestei înregistrări deoarece discuția a avut loc cu mai mulți ani în urmă și nu i-am dat mare importanță. În realitate, conținutul discuției, în partea ce mă privește, nu scoate în evidență nimic interesant, de cât însăși faptul existenței discuției în sine”, a fost reacția ministrului la apariția înregistrării.

Anterior, Alexandru Tănase a deţinut funcţia de ministru al Justiţiei între septembrie 2009 şi mai 2011. Ulterior, el a deținut și funcția de preşedinte al Curţii Constituţionale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente