Un bărbat a luat la bătaie un medic de la Spitalul nr 1. Doctorița: Îmi sunt fracturate două coaste

Șefa secției Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal nr 1 din capitală a ajuns la Urgență, după ce a fost bătută de soțul unei paciente. Femeia s-a ales cu o comoție cerebrală și două coaste rupte.

Ala Valenga este șefa secției Terapie 2 de la Spitalul Municipal nr 1. Femeia a povestit pentru Sănătate INFO că scria la masă indicații pentru un pacient atunci când bărbatul violent s-a năpustit asupra ei. Așa cum ea stătea cu spatele spre ușă, nu a reușit să înțeleagă ce i se întâmplă.

”El m-a tras atât de tare de păr, mi se părea că îmi va rupe pielea de pe cap. Apoi m-a împins peste niște scaune. Îmi sunt fracturate două coaste. Nu am putut să mă apăr deloc. Noi lucrăm în condiții foarte grele. Este imposibil aici, deja mă gândesc să plec. Dacă cineva va veni cu un cuțit într-o zi? Cine pe noi ne apără?”, s-a indignat doctorița.

La scurt timp după incident a sosit și Poliția, iar Ala Valenga spune că a mers la Centrul de Medicină Legală, însă a fost internată și la Institutul de Medicină Urgentă, mai scrie  Sănătate INFO.

Secretarul general de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Boris Gîlca, a venit cu o reacție pe acest caz.

”Regretam mult acest caz și asemenea comportament față de doamma Doctor. E și meritul unora care au demarat denigrarea medicilor… Doamna Doctor, ne pare rău. Vom fi alături de dvs. și de autoritățile competente pentru anchetarea cazului”, a scris pe Facebook Boris Gîlca.

Pacienta în vârstă de 70 de ani suferea de o boala de inimă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.