REȚETĂ // Tort de post cu blat de nucă și cremă de fructe!
Dacă ai ceva de sărbătorit în post, încearcă această rețetă delicioasă de tort de post.
Blat:
150 g nucă măcinată, 100 g zahăr, un plic praf de copt, 250 ml apă minerală, 6 linguri făină (compoziția trebuie să aibă consistența unui chec).
Mod de preparare:
Amesteci zahărul cu apa minerală, nuca, praful de copt, făina și pui compoziția într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit.
Ca orice blat, se însiropează: 200 ml apă, trei linguri zahăr, 1/2 fiolă esență de rom.
Crema la alegere. Schimbând crema schimbi și gustul de fiecare dată.
Pentru cremă poți să folosești frișcă vegetală simplă sau amestecată cu nucă măcinată (sau alune); dacă prăjești puțin nuca sau alunele este mai bine. Poți să amesteci frișca și cu fructe: căpșuni, zmeură sau amestec de fructe de pădure.
O altă variantă de cremă este cea din plicuri de cremă instant la care se înlocuiește laptele cu apa minerală, suc sau cafea, după dorință.
Sursa: realitatea.net
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania