Vrei să cunoști mai multe despre cultura, limba, obiceiurile și tradițiile turcești? Participă la o școală de vară în Turcia

7
Foto: itour

Institutul Yunus Emre din 2009 oferă tinerilor din întreaga lume oportunitatea să studieze cultura, limba, obiceiurile și tradițiile turcești cu nativii acestei țări. Tinerii care nu au fost în Turcia, dar și cei care studiază această țară de mai mulți ani își pot îmbunătăți abilitățile lingvistice și cunoștințele, participând la școala de vară Turkish Summer School.

Vara trecută, la Turkish Summer School au participat 700 de tineri din 57 de țări. Grupurile create au vizitat 81 de orașe din 7 regiuni diferite ale Turciei, prin urmare fiecare individ a avut o experiență unică. La sfârșitul programului, grupurile s-au reunit la Ankara, la ceremonia de închidere a Școlii de Vară, iar ultimele trei zile ale programului le-au petrecut la Istanbul.

Participanții vor fi repartizați pe mai multe grupuri și orașe din Turcia. Fiecare grup va fi amplasat într-o regiune, iar în weekend tinerii urmează să descopere orașele din apropiere și cultura turcească. Participanții vor locui în cămine studențești sau în case pentru oaspeți.

Ce ține de programul educativ, tinerii de luni până vineri vor avea cursuri cu durata de trei ore și jumătate, predate în limba turcă, ceea ce se rezumă la 60 de ore pe durata programului.

Criterii de eligibilitate:

# Vârsta 18035 de ani;

# Tinerii participă pentru prima dată la program;

# Tinerii nu dețin cetățenie turcă;

# Tinerii sunt dispuși să facă parte dintr-o echipă multiculturală.

Costul programului, inclusiv zborurile tur-retur și mesele din program, vor fi acoperite de Institutul Yunus Emre.

Data limită pentru depunerea dosarelor de participare 31 Mach 2018. Școala de vară va avea loc în perioada 16 iulie – 12 august 2018.

Mai multe informații găsiți pe pagina oficială a programului, formularul de înregistrare îl găsiți aici. 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente