Halep (26 ani), campioană la Indian Wells în 2015, intrată direct în turul secund, s-a impus după o oră şi 15 minute în care a alternat momentele bune şi altele mai puţin reuşite.

Simona Halep, revenită după o pauză de trei săptămâni, a început greoi şi a fost condusă de Pliskova cu 2-0 şi 3-1, dar a restabilit egalitatea, 3-3. Sora geamănă a Karolinei Pliskova a condus cu 4-3, dar Halep şi-a găsit în cele din urmă ritmul şi a dominat finalul de set, câştigat cu 6-4, după trei ghemuri la rând.

Halep a început în forţă actul secund, pierzând doar două puncte în primele trei ghemuri (3-0). O scurtă reuşită de Kristyna Pliskova (25 ani, 77 WTA) a dereglat jocul româncei, care a greşit destul de mult în continuare, iar scorul a devenit egal, 3-3. Halep a făcut un nou break şi apoi s-a desprins la 5-3, Pliskova a redus din diferenţă, dar românca a încheiat conturile cu 6-4.

Halep nu a reuşit niciun as, a făcut o dublă greşeală şi a avut procentaje medii la servicii, 58% la primul şi 48% la al doilea. Pliskova a reuşit 8 aşi, a comis 2 duble greşeli, iar procentajele la serviciu au fost de 58% la primul şi doar 27% la al doilea.

Simona Halep a fost urmărită din tribune de fosta mare gimnastă Nadia Comăneci şi de fostul tenisman Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României.

Constănţeanca a învins-o pe Kristyna Pliskova şi în prima lor confruntare, anul trecut, cu 6-1, 6-2, în primul tur la Madrid, turneu pe care Halep l-a câştigat apoi.