13:24:57 23.04.2024
Stiri

OPINIE // Fostul consilier prezidențial al lui Băsescu crede că opoziția proeuropeană se îndreaptă spre COLAPS: „Maia Sandu trebuie să preia ștafeta”

Politică 09.03.2018 17:20 Vizualizări1617 Autor: Ziarul National
OPINIE // Fostul consilier prezidențial al lui Băsescu crede că opoziția proeuropeană se îndreaptă spre COLAPS: „Maia Sandu trebuie să preia ștafeta” agerpres.ro


Fostul consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, Iulian Chifu, consideră că Andrei Năstase nu are nicio șansă să câștige alegerile pentru funcția de primar general al capitalei, în schimb poate să-și îngroape partidul în perspectiva alegerilor parlamentare de toamna aceasta. Chifu consideră că ăn acest caz ștafeta ar trebui luată de Maia Sandu, care ar câștiga cursa electorală în cazul în care va fi candidatul unic al opoziției pentru funcția de edil al capitalei.

„ Deși încă reflectează, Maia Sandu a fost blocată într-un asemenea demers de lansarea candidaturii anticipate și grăbite a lui Andrei Năstase, partenerul său. Firește că schimbul de replici între cele două partide ridică semne de întrebare pentru coeziunea și proiectul comun la alegeri. Dar aici PDA și Andrei Năstase pierd. Profilul său e perdant la Chișinău, un scor slab, cu atât mai mult în competiție cu contracandidați ca Maia Sandu, care ar cere voturi pe același bazin electoral.

Un eșec îl descalifică și îl îngroapă cu tot cu partid. De aceea, sper ca mintea cea de pe urmă să permită încheierea cu bine a etapei, odată anunțate formal alegeri, prin candidatul unic și preluarea ștafetei de către Maia Sandu”, scrie Chifu într-un editorial pentru deschide.md.

Potrivit sursei citate, acest subiect trebuie încheiat prin înaintarea candidaturii Maiei Sandu sau amânarea alegerilor până la termen. „Cert este că, prin gestul său – petrecut după anunțul neinspirat și grăbit de candidatură al lui Andrei Năstase - Vladimir Plahotniuc a împins platforma proeuropeană de opoziție spre scindare și colaps.

Cei doi parteneri, Maia Sandu și Andrei Năstase, trebuiau să se aștepte că un asemenea gest nu va rămâne netaxat de strategii guvernării și ai lui Vladimir Plahotniuc. Din acest impas se poate de ieșit doar cu reconvenirea candidatului comun al dreptei proeuropene de opoziție și căutarea unei susțineri cât mai largi, lăsând ca declarația liderului PD să-și probeze rezultatul prin fapte, la votul pentru Primăria Chișinău”, a mai adăugat analistul de la București.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md