„Sexismul ne fură șansele”. În Moldova a fost lansată platforma Feminism.md

17218681_1380824381992338_299097977996140466_o
Foto: feminism.md

Platforma Feminism.md a fost lansată în Moldova pe 8 martie. Fondatoarele motivează apariția platformei drept o necesitate locală de dezbateri, discuții, producere și împărtășire de cunoștințe, despre teoria și practica feministă.

Feminism.md este realizată de un grup divers de feministe din Moldova. Conceptul site-ului a fost dezvoltat și implementat de către Grupul de Inițiative Feministe din Moldova (GIFM), un grup de tip grass-roots și activ din anul 2015.

„Am considerat de mai mult timp că în Moldova lipsește o analiză feministă mai profundă, atât în mass-media, cât și în discursul public și politic”, spun fondatoarele. Misiunea pe care și-o propun s-o realizeze, este una dublă:

#1. Scopul să contribuie cu informație, idei, gânduri și argumente la îmbunătățirea condițiilor femeilor și bărbaților din Moldova.
#2. Completarea golul creat de lipsa de cunoștințe despre feminism și egalitate de gen și avansarea în înțelegerea acestora ca și concepte de valoare, care pot schimba vieți.

Mai multe despre fondatoarele, co-fondatoarele și membrele platformei găsiți aici, mai multe analize, articole și discuții interesante despre feminism găsiți pe Feminism.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente