17:34:28 19.04.2024
Stiri

ÎNTÂLNIRE ISTORICĂ. Donald Trump FAŢĂ ÎN FAŢĂ cu Kim Jong-un. Întreaga lume este CU OCHII PE EI. E momentul 0

Știri 09.03.2018 11:00 Vizualizări1711 Autor: Ziarul National
ÎNTÂLNIRE ISTORICĂ. Donald Trump FAŢĂ ÎN FAŢĂ cu Kim Jong-un. Întreaga lume este CU OCHII PE EI. E momentul 0


Preşedintele american Donald Trump a acceptat, joi, să îl întâlnească pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un până în luna mai, ca răspuns la invitaţia Phenianului, a informat un oficial din Coreea de Sud, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat demediafax.ro.

Kim Jong Un a declarat recent că este pregătit să „denuclearizeze" Coreea de Nord şi să suspende testarea rachetelor balistice şi a altor arme nucleare, a declarat şeful Biroului de Securitate Naţională al Coreei de Sud, Chung Eui-Yong.

O întrevedere între Kim Jong-Un şi Donald Trump ar însemna un pas major în rezolvarea tensiunilor ridicate privind ambiţia Phenianului de a îşi dezvolta capabilităţile nucleare.

„I-am transmis (n.r. preşedintelui Donald Trump) că în cadrul întâlnirii noastre, Kim Jong-Un a afirmat că este pregătit pentru denuclearizare. Kim şi-a luat angajamentul că Pheninianul se va abţine de la viitoarele teste nucleare sau ale rachetelor", a declarat Chung Eui-Yong.

„Şi-a exprimat dorinţa de a îl întâlni pe preşedintele Trump, cât mai repede posibil. Preşedintele Trump a apreciat acest lucru şi a informat că îl va întâlni pe Kim Jong-Un până în luna mai, pentru a atinge denuclearizarea", a adăugat oficialul sud-coreean.

Nu a existat imediat o reacţie din partea Casei Albe la afirmaţile oficialului sud-coreean.

În acelaşi timp, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in este de părere că potenţiala întâlnire între preşedintele american Donald Trump şi liderul de la Phenian, Kim Jong Un, ar putea conduce la denuclearizarea Coreei de Nord, a declarat Kim Eui-kyeom, purtător de cuvânt al Preşedinţiei de la Seul.

Kim Jong Un i-a spus şefului Biroului de Securitate Naţională de la Seul că o întâlnire cu Trump ar fi o evoluţie majoră, a mai declarat purtătorul de cuvânt, informează agenţia de ştiri Reuters.

Shinzo Abe: SUA şi Japonia vor continua să pună presiune pe Coreea de Nord

Premierul japonez Shinzo Abe a afirmat vineri că, în urma unei convorbiri telefonice, el şi preşedintele american Donald Trump au fost de acord că trebuie să continue să pună presiune pe Coreea de Nord, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Abe a declarat pentru reporteri că speră să viziteze Statele Unite cât mai curând, pentru a purta o discuţie cu Donald Trump privind Coreea de Nord.

„Salutăm schimbarea poziţiei Coreei de Nord", a declarat Shinzo Abe.

„Kim Jong-Un vorebeşte despre denuclearizare cu reprezentanţii Coreei de Sud. De asemenea, nu au existat testări ale rachetelor nord-coreen în această perioadă. Un mare progres a fost făcut, dar sancţiunile vor rămâne valabile până când vom ajunge la un acord. Întâlnirea este planificată!", a declarat Donald Trump.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md