„Orașul Meu” a depus două proiecte noi la bugetul civil. Ce își propun ei să schimbe în capitală și cum o vor face

14390982_973522512770524_7900110554508604235_n

Proiectul „Orașul Meu” este cunoscut pentru lupta permanentă cu părțile mai puțin frumoase ale capitalei și încercările de a le schimba. Ieri, 8 martie, au fost lansate două proiecte noi, care de asemenea vizează îmbunătățirea orașului Chișinău.

Primul proiect presupune salubrizarea parcului care unește cartierul Poșta Veche și sectorul Rîșcani, amplasarea băncilor, felinarelor, coșurilor de gunoi și asfaltarea unor alei pentru biciclete și cărucioare în acesta.

„Fiind unicul loc din zonă unde oamenii pot să iasă la plimbări, ideea noastră este să transformăm acest loc nesigur și uitat de autorități, într-un parc dotat cu strictul necesar pentru vizitatori.”, spun organizatorii.

Un alt proiect constă în reabilitarea unor stații emblematice de pe bd. Ștefan cel Mare. Proiectul va soluționa parțial problema stațiilor deteriorate de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și le va oferi un aspect mai plăcut. Ei își propun să amplaseze acolo harta Chișinăului și informații despre personalități notorii din trecutul nostru.

„Prin acest proiect dorim să contribuim la un oraș mai turistic și accesibil pentru toată lumea” , au adăugat ei.

Pentru a implementa aceste două proiecte, echipa „Orașul Meu” are nevoie de finanțare din bugetul statului. Pentru a depune proiectele la bugetul civil, este nevoie de 402 semnături, care urmează să fie colectate pe 9 martie, începând cu 15:00, în parcul Catedralei și în parcul Valea Morilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente