/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Primărița unui sat din Moldova, amenințată cu moartea: „Un glonte în cap și aruncată în fântână”

missing
08 martie 2018, ora 16:45

Primărița din Dereneu a spus că a primit scrisoarea cu mesajul amenințător cu câteva luni în urmă. Ea a depus o plângere la Procuratura din Călărași, dar, spune ea, procurorii nu manifestă nici un interes față de acest caz. Reporterul TV8 a discutat cu primărița din satul Dereneu, dar aceasta ne-a rugat să nu facem publică discuția telefonică.

„Nu-i de dorit să apară chestia aceasta”, ne-a spus primărița din Dereneu, Elena Oaserele.

Reporterii TV8 au încercat să discute și cu procurorii din Călărași, dar aceștia nu au fost de găsit. Edilul spune că nu cunoaște cine putea să-i trimită un astfel de mesaj. Unii localnici cred că amenințarea ar avea legătură cu scandalul în care este implicată biserica din satul Dereneu – scandal izbucnit după ce preotul din localitate a decis să treacă de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei, pe motiv că era subjugat de taxe.

Acest bilet l-a primit acasă, după ce noi am trecut de la biserica rusă, subordonată Patriarhiei Moscovei. Fiindcă am trecut canonic și juridic la biserica-mamă – Mitropolia Basarabiei, din cauza aceasta am ajuns și eu (…) că mă va taie și mă aruncă în Prut. Noi ne temem de viața ei și mă tem de viața mea personală”, susține preotul Florin, Mitropolia Basarabiei.

Localnicii s-au împărțit, practic, în două tabere. Unii îl susțin pe părintele Florin, alții vor ca biserica să rămână în subordinea Mitropoliei Moldovei. În 2016, Elena Oaserele a candidat la Primărie pe listele Partidului Liberal-Democrat. Ulterior, ea a părăsit partidul, declarându-se independentă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram