„Ice Boy” ar putea fi exmatriculat de la școală. Care este motivul invocat de administrația instituției

Jnc9ODAwJmhhc2g9MDI1NWJkN2Y4MWVjNDdhNzhkNTQ3OTFlMTkzNzY0Yzg=.thumb

Elevul chinez care și-a căpătat porecla de „Ice Boy”, după ce imaginile cu el au devenit virale pe rețelele de socializare, ar putea fi exmatriculat de la noua școală la care a ajuns, după mai puțin de o săptămână, relatează The Straits Times.

Wang Fuman, un elev din provincia chineză Yunnan, a fost supranumit „băiețelul înghețat”, în urma imaginii în care apare cu părul și genele acoperite de gheață și zăpadă și obrajii îmbujorați de frig.

Copilul călătorea în fiecare zi peste 4,5 kilometri pentru a ajunge la școală, distanță pe care o parcurgea în mai bine de o oră. Iarna, el înfrunta viscolul și temperaturile sub pragul înghețului pentru a ajunge la ore. În ziua în care a fost făcută poza respectivă, temperaturile scăzuseră la -9 grade Celsius, iar vântul sufla cu putere.

După ce imaginile au devenit virale, a început o campanie de strângeri de fonduri pentru a-l ajuta pe micuț și pe familia acestuia, iar o școală privată aflată mai aproape de casa copilului s-a oferit să îl accepte gratuit la cursuri.

wang_0
Photo Credit: afp

Însă școala privată la care s-a mutat copilul îi cere acum să plece, deși Wang a început cursurile aici de numai o săptămână. Motivul invocat de directorul școlii este faptul că băiețelul se află în continuare în atenția presei.

Tatăl copilului a povestit că a fost la școală într-o zi să îl ia acasă pe băiețel și atunci i s-a cerut să nu îl mai aducă. „Eu nu știu să citesc, așa că nu știu de ce vor să îl exmatriculeze”, a spus acesta.

Băiețelul spune că îi place noua lui școală, că se înțelege bine cu colegii și că profesorii săi sunt mai buni decât cei de dinainte.

Într-un interviu cu un ziar din Hong Kong, directorul instituției a declarat că, din cauza copilului, și școala se află în atenția presei și este pusă sub presiuni și „inconveniențe”.

„După ce l-am luat la noi, am primit numeroase cereri de la mai multe departamente ale guvernului, care vor să vină în inspecție, multe publicații vor să facă interviuri. Este imposibil pentru mine să resping aceste cereri”, a spus directorul.

Acesta s-a oferit să ajute familia copilului cu 15.000 de yuani, aproximativ 3.100 de dolari. Însă problema educației micuțului rămâne în continuare una mare: el nu are în apropiere de casă nicio altă școală, așa că va trebui să reia drumul de 4,5 kilometri până la vechea sa școală, scrie digi24.

După ce imaginile cu el au devenit virale, Wang a fost dus într-o excursie de trei zile la Beijing, sponsorizată de Partidul Comunist. La Beijing, el a văzut pentru prima dată un sistem de încălzire centralizată, despre care a spus că este ca un „miracol”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente