Oficialul american a avut mai multe întruniri cu autorităţile de la Chişinău, cu reprezentanţii partidelor de opoziţie parlamentare şi extraparlamentare, dar şi cu reprezentanţii societăţii civile.

Referindu-se la viitorul scrutin din toamnă, Bridget Brink a subliniat importanţa vizavi de desfăşurarea acestuia în conformitate cu standardele internaţionale, precum şi accesul egal la mass-media al partidelor şi candidaţilor. 

Totodată, ​Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA a reiterat preocupările privind cazurile de presiune asupra reprezentanţilor autoritaţilor publice locale şi politicienilor din opoziţie. 

Bridget Brink a accentuat şi importanţa societăţii civile şi a încurajat participanţii să continue să-şi aducă aportul la dezvoltarea democraţiei în Moldova. De asemenea, a încurajat eforturile de combatere a corupţiei şi schimbările menite să asigure independenţa justiţiei - ambele fiind esenţiale pentru independenţa Republicii Moldova şi capacitatea acesteia de a atrage investiţii străine.

În cadrul unei întrevederi cu ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, oficialul american a îndemnat autorităţile moldoveneşti să continue implementarea reformelor cheie prevăzute în Acordul de Asociere, în special reformele în sectorul bancar şi cel judiciar. De asemenea, a accentuat importanţa implementării măsurilor în vederea combaterii corupţiei.

Asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA a mai fost la Chişinău în iunie 2017. Atunci, Bridget Brink a menţionat că autorităţile moldoveneşti trebuie să implementeze în totalitate recomandările Comisiei de la Veneţia, care pledează împotriva modificării legislaţiei electorale.