/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Parlamentul European nu va monitoriza alegerile prezidențiale din Rusia și Azerbaidjan

missing
08 martie 2018, ora 11:21

Parlamentul European nu va monitoriza acest proces electoral și, prin urmare, nu va comenta nici procesul, nici rezultatele care vor fi anunțate ulterior. Niciun membru individual al Parlamentului European nu a fost mandatat să monitorizeze sau să comenteze acest proces electoral în numele său”, se arată în declarația deputaților europeni, McAllister și McAvan, privind viitoarele alegeri din Rusia și Azerbaidjan.

McAllister și McAvan sunt copreședinții grupului de sprijinire a democrației și a grupului de coordonare a alegerilor din Parlamentul European. În declarația semnată de cei doi se mai spune că, în cazul în care un membru al Parlamentului European decide să monitorizeze aceste alegeri, el / ea va realiza acest lucru din proprie inițiativă și nu ar trebui, în niciun caz, „să angajeze Parlamentul European prin orice declarație sau acțiune”.

Deputații au menționat că, propunerea instituțiilor rusești de a acoperi cheltuielile de călătorie și cazarea a unor observatori internaționali contravine eticii fundamentale a observării alegerilor.

În ceea ce privește Azerbaidjanul, Parlamentul European își va adopta raportul privind relațiile dintre UE și Azerbaidjan în timpul ședinței plenare înainte de vacanța de vară. „Numai acest raport va reprezenta poziția oficială a Parlamentului European în această privință”, susțin deputații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram