15:47:14 28.03.2024
Stiri

Detoxifierea, o MODĂ. Ce spun specialiștii despre produsele și terapiile care promit să curețe ficatul, sângele sau colonul

Știri 08.03.2018 08:08 Vizualizări1982 Autor: Ziarul National


Detoxifierea, o MODĂ. Ce spun specialiștii despre produsele și terapiile care promit să curețe ficatul, sângele sau colonul sursa: digi24.ro

Detoxifierea a devenit o modă în zilele noastre. Toată lumea vrea să ţină o astfel de cură, mai ales că în ultimul timp s-au înmulțit și produsele și terapiile care promit că ne curăţa ficatul, sângele sau colonul. Unii încearcă să transforme postul în dietă. Dacă toate acestea sunt sau nu sănătoase, aflăm de la Izabela Pănescu.

„O cură drastică pe bază de sucuri sau alte produse așa-zis miraculoase nu înseamnă detoxifiere. Ba chiar poate aduce probleme de sănătate, mai ales dacă nu este făcută sub supravegherea unui specialist”, spune Izabela Pănescu, realizatoarea emisiunii „Tinerețe fără bătrânețe” de la Digi24, care a încercat să afle de la medici cum se face o curățare sănătoasă a organismului.

La o simplă căutare pe internet, găsim o mulţime de variante pentru a detoxifia organismul. Nu toate sunt însă corecte şi sănătoase.

Cristina Pavel, medic primar medicină generală: Aşa-zisa detoxifiere nu este întâlnită în manualele de medicină, vorbim de fapt de un efect depurativ, aşa-zis de curăţare a sângelui.

Alec Blenche, consultant în nutriţie: Reţeta ideală atunci când vrei să te apuci de aşa-zisa detoxifiere este să laşi corpul să îşi facă treaba. Corpul oricum se detoxifică. Problemele grave de sănătate apar atunci când intoxicaţia este mult mai rapidă decât capacitatea corpului de a se detoxifica.

De aceea este foarte important ca din când în când să faceţi o astfel de cură, iar primăvara este perioada cea mai potrivită.

Alec Blenche, consultant în nutriţie: Postul acesta nu e întâmplător şi nu numai religia creştină are post în perioada aceasta.

Cristina Pavel, medic primar medicină generală: Este cel mai bun prilej şi chiar este ales extraordinar de înţelept. Şi din punct de vedere al sănătăţii, pentru că în această perioadă chiar avem la dispoziţie toate verdeţurile cu care putem să ţinem acel regim de detoxifiere.

Este important, însă, ca şi în restul anului să urmaţi câteva reguli, nu doar primăvara. De exemplu, lăsaţi un interval mai mare între mese.

Alec Blenche, consultant în nutriţie: Dacă tu nu îi laşi intervalul de timp în care să facă digestia şi în secunda trei sau la o oră după tu începi iar să mănânci, el începe iar digestia şi nu mai apucă să facă detoxifierea.

Aşadar, dacă doriţi să faceţi o detoxifiere, feriţi-vă de curele bazate pe un singur aliment, dar şi de cele care promit să detoxifice doar un organ al corpului. Detoxifierea are loc la nivelul întregului organism.

Sursa: digi24.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md