/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Tot mai mulți moldovenii continuă să renunțe la telefonul fix

missing
08 martie 2018, ora 07:50

Datele statistice mai arată că a scăzut și volumul total al traficului cu 236,1 mln. minute, iar volumul total al vânzărilor serviciilor respective s-a diminuat cu 180,6 mil. lei.

Potrivit datelor prezentate ANRCETI de cei 20 de furnizori activi de servicii de telefonie fixă, diminuarea numărului de abonați a fost determinată de micșorarea bazelor de abonați ai S.A. „Moldtelecom” cu mai bine de 25,5 mii și ai furnizorilor alternativi de telefonie fixă – cu 1,9 mii.

Micşorarea volumului traficului de voce în reţelele de telefonie fixă a fost cauzată de diminuarea tuturor tipurilor de trafic. Astfel, traficul către alte reţele fixe a scăzut – cu 12,9%, traficul către reţelele internaţionale – cu 28,6%, traficul către reţelele mobile – cu 13,3% și traficul de interconectare – cu 7,9%.

În ultimii zece ani, valoarea pieței serviciilor de telefonie fixă a scăzut de mai bine de trei ori. Această scădere majoră a fost cauzată de schimbarea preferințelor de consum ale populației de la telefonia fixă la telefonia mobilă și la rețeaua Internet care oferă soluții alternative mai atractive de comunicare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram