/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Maia Sandu către șeful statului: Nu cu unioniștii trebuie să lupte, dar cu hoții

missing
07 martie 2018, ora 17:27

Într-o postare pe pagina sa de facebook Sandu afirmă că, prin interzicerea unor manifestări „sincere și autentice ale oamenilor de reunire cu România” nu faci decât să dezbini societatea și să instaurezi o dictatură a gândirii și a exprimării.

„Dacă Dodon dorește să întărească statul, ar trebui să o facă nu prin acțiuni de interzicere a liberei exprimări, ci prin legi care combat corupția, prin reforme autentice, prin promovarea unui stat de drept. Dodon nu cu unioniștii trebuie să lupte, dar cu hoții”, a scris Maia Sandu.

Amintim că, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, Dodon a declarat că consiliul „condamnă acțiunile întreprinse de primari, aleși locali și autorități de chemare la lichidarea statalității Republicii Moldova. Consiliul condamnă și propune modificarea legislației penale pentru a include prevederi clare de răspundere penală pentru astfel de acțiuni”, a spus Igor Dodon.”

Menționăm că peste 100 de localități din Republica Moldova au semnat o declarație de Unire cu România, iar unioniştii vor să se adune în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram