/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

ARBI a pus sechestru pe bunuri în valoare de aproximativ patru milioane de lei

missing
07 martie 2018, ora 15:51

Potrivit Otiliei Nicolai, până în prezent nu a fost valorificat nici un bun infracțional pe care s-a pus sechestru, deoarece Guvernul încă nu a aprobat Regulamentul cu privire la evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale sechestrate.

Șefa ARBI a mai spus că recent Parlamentul a extins competențele și atribuțiile instituției pe care o conduce, iar numărul angajaților a rămas neschimbat. Otilia Nicolai a vorbit despre necesitatea suplinirii statelor de personal cu încă 29 de unități, practic dublu față de cel existent.

Potrivit Otiliei Nicolai, Agenția se confruntă cu problema lipsei personalului calificat în domeniul urmăririi penale, efectuării investigațiilor financiare, dar și în domeniul IT. Totodată, instituția duce lipsă de tehnică performantă de calcul, echipamente de rețea și transport de serviciu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram