Au furat peste 30 de mii de lei dintr-un chioșc după care i-au dat foc. Făptașii, reținuți cu ajutorul Brigăzii „Fulger”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi bărbați cu vârstele de 22 ani și respectiv 32 ani și o femeie de 36 de ani, locuitori ai capitalei, au fost reținuți de oamenii legii fiind suspectați de săvârșirea unui furt dintr-un butic situat pe strada Nicolae Dimo din sectorul Rîșcani al capitalei, specializat în vânzarea produselor cosmetice și chimice. Ulterior, aceștia au incendiat buticul. Indivizii au fost escortați la Inspectorat pentru audieri.

Incidentul a avut loc la data de 2 ianuarie curent, polițiștii sectorului Rîșcani mun. Chișinău fiind alertați că pe strada Nicolae Dimo arde un butic, imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru documentarea cazului. La fața locului după stingerea incendiului de către pompieri, forțele de ordine au stabilit că a fost incendiat intenționat.

În cadrul acțiunilor speciale de investigații și de urmărire penală, polițiștii au acumulat probe suficiente ce demonstrează complicitatea lor în acest caz. Fiind audiați de forțele de ordine suspecții și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au pătruns în butic de unde au sustras mijloace financiare în sumă de 33.600 lei, după care au incendiat chioșcul pentru a tăinui infracțiunea, astfel cauzându-i agentului economic un prejudiciu în sumă de 107.300 lei.

Totodată, polițiștii desfășoară investigații suplimentare de stabilire a complicității acestora în alte cazuri înregistrate pe teritoriul capitalei.

În acest context a fost pornită o cauză penală pentru furt. Conform legislației în vigoare bănuiții riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32.500 lei la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Operațiunea de reținere a fost efectuată de ofițerii de investigație ai sectorului Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție municipiul Chișinău cu suportul angajaților Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” din cadrul Inspectoratului General al Poliției.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...