11:42:54 23.04.2024
Stiri

Maia Sandu a luat deja DECIZIA în privința lui Năstase, candidat la funcția de PRIMAR: „Nu spun că această decizie va fi cea pe care o așteaptă PPDA sau va fi alta”

Politică 07.03.2018 13:20 Vizualizări3567 Autor: Ziarul National
Maia Sandu a luat deja DECIZIA în privința lui Năstase, candidat la funcția de PRIMAR: „Nu spun că această decizie va fi cea pe care o așteaptă PPDA sau va fi alta”


Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a recunoscut că pentru ea a luat deja decizia în ceea ce-l privește pe Andrei Năstase, care și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar general al capitalei. Totuși, Maia Sandu a precizat că nu va anunța decizia sa până când și ceilalți membri ai PAS, circa 2 000 la număr, nu vor răspunde la întrebările unui sondaj intern cu privire la sprijinirea liderului PPDA în alegeri sau înaintarea propriului candidat.

Potrivit Maiei Sandu, în PAS sunt oameni care cred că ar trebui de sprijinit Andrei Năstase în cursa electorală pentru Primăria capitalei, dar și oameni care cred „că trebuie să pornim de la alte premize”. „Pentru toți e important ca în fruntea Chișinăului să ajungă un om care știe să administreze corect lucrurile. Pornind de la acest obiectiv, vom veni cu o decizie. Personal, am luat deja o decizie, dar dacă o să-mi spun punctul de vedere la televizor, atunci aș da peste cap dezbaterile din interiorul partidului. Facem acum o consultare la nivel de membri de partid și vom vedea rezultatul. Nu avem unde ne grăbi, deoarece nu a fost anunțată data alegerilor locale. Când vom avea decizia, vom veni și cu o justificare a acesteia”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la TV 8.

Lidera PAS s-a referit la cei care spun că ar trebui să-l sprijine pe Andrei Năstase, așa cum a făcut acesta în alegerile prezidențiale din 2016. „Noi am apreciat și apreciem gestul lui Andrei Năstase și al colegilor din PPDA. Actualmente analizăm toate situațiile, elementele acestei situații. Decizia noastră va porni de la interesul cetățeanului și nu spun că această decizie va fi cea pe care o așteaptă PPDA sau va fi alta. Chiar nu pot să spun astăzi. Pentru că Andrei Năstase nu a candidat (în alegerile prezidențiale n.r.) încercăm să construim acest parteneriat (pentru alegerile parlamentare n.r.). noi venim cu drepturi egale în acest parteneriat pentru alegerile parlamentare”, a subliniat sursa citată.

De asemenea, Maia Sandu a dezvăluit de ce încă nu a fost formalizat parteneriatul dintre PAS și PPDA, chiar dacă în Acordul semnat în toamnă e stipulat că termenul-limită e de 31 ianuarie 2018.

„Am fost optimiști atunci când am stabilit data de 31 ianuarie și nu e nimic grav aici. Mai necesită să găsim formulări care să satisfacă PAS și PPDA. Discuții au apărut la capitolul cum măsurăm meritele oamenilor, pentru ca aceștia să nimerească pe listă. Sunt două elemente ale mecanismului prin care creăm această echipă. Primul ține de integritatea candidaților și al doilea – meritocrația. Cu tot respectul față de colegii din PPDA și PAS, noi ne bucurăm acum de un anumit sprijin în societate, dar acest sprijin trebuie să crească pentru ca să câștigăm alegerile”, a conchis Maia Sandu, fără a preciza când se vor încheia negocierile dintre PAS și PPDA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md