/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/FOTO/ Un moldovean transporta cu mașina droguri în Rusia. Hașișul era ascuns în garaje arendate în Moscova

missing
07 martie 2018, ora 09:56

Potrivit procurorilor, bărbatul împreună cu alți complici îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în afara ei, cu ajutorul Viber, Skype, WhatsApp. Scopul organizației criminale era obținerea banilor din transportarea substanțelor narcotice pe mai multe trasee în Federația Rusă și comercializarea acestora.

Ajungând în Federația Rusă, automobilele cu substanțe narcotice conduse de membri ai organizației criminale se îndreptau spre Moscova, unde alți membri ai asociației descărcau drogurile și le păstrau în locuri special amenajate (garaje arendate), după care le comercializau în cantități mai mici cumpărătorilor permanenți sau le transportau în alte regiuni ale țării.

În speță, la începutul anului 2010, după ce alt complice a organizat transportarea prin contrabandă din Spania în Republica Moldova a 25 kg de hașiș, făptuitorul, împreună cu altă persoană, s-a deplasat la un garaj din Chișinău, unde au camuflat cele 25 kg de hașiș în rama automobilului său, care era reutilat prin construcție și adaptat pentru camuflarea și transportarea drogurilor.

Tot el, fiind la volanul automobilului indicat, a transportat substanțele narcotice spre Federația Rusă, traversând frontiera de stat prin teritoriul din stânga Nistrului

Dacă vinovăția acestuia pentru fapta imputabilă va fi demonstrată în procesul de judecată, bărbatul riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram