/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Ședința Consiliului Suprem de Securitate a avut totuși loc. Cine sunt demnitarii care nu l-au onorat pe Dodon cu prezența

missing
07 martie 2018, ora 10:19

Printre cei prezenți la ședință s-a numărat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, dar și procurorul general Eduard Harunjen.

Președintele Parlamentului Andrin Candu a lipsit de la Consiliu pentru că și-a luat concediu pentru ziua de 6 și 7 martie. Nu a venit la ședință nici premierul Pavel Filip, iar potrivit serviciului de presă al Guvernului, acesta nu are planificată nici o deplasare pentru ziua de miercuri. A mai lipsit Ministrul Apărării Eugen Sturza și Ministrul de Interne Alexandru Jizdan.

Menționăm că Vlad Plahotniuc a declarat că Igor Dodon ar fi programat ședința într-o zi în care primele persoane din stat nu sunt în țară, motiv pentru care ședința trebuie boicotată, astfel încât să fie stabilită o altă zi.

„Vă amintesc că conform legislației ședințele trebuie să aibă loc nu mai rar decât o dată în trimestru. Spre regret, anul trecut am avut doar o ședință, din motive pe care le cunosc toți”, a declarat Dodon la începutul ședinței.

Guvernul și Parlamentul nu au participat nici la ședința precedentă a Consiliului Suprem de Securitate, atunci când Igor Dodon a inclus pe ordinea de zi subiectul privind declararea de către Guvern a vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, drept persona non-grata.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram