16:07:06 23.04.2024
Stiri

Deputat, despre anunțul PD cu privire la alegerile din Chișinău: „Este o cedare pentru a camufla o nouă înfrângere răsunătoare”

Politică 07.03.2018 10:00 Vizualizări1495 Autor: Ziarul National
Deputat, despre anunțul PD cu privire la alegerile din Chișinău: „Este o cedare pentru a camufla o nouă înfrângere răsunătoare”


Democrații ar avea „zero” șanse la Primăria capitalei, fapt pentru care au anunțat că nu vor avea un candidat propriu la alegerile locale anticipate din Chișinău „pentru a camufla o nouă înfrângere răsunătoare”.

De această părere este deputatul liberal-democrat, Grigore Cobzac, care adaugă faptul că democrații vor susține, „de facto”, candidatul socialist.

„Decizia Partidului Democrat de a nu-și înainta propriul candidat la alegerile locale anticipate din Primăria Chișinău este asemănătoare cu cea a vulpii din fabula lui La Fontaine: «Poama este acră!». Toți înțeleg că este o cedare pentru a camufla o nouă înfrângere răsunătoare. Nu va fi surpriză nici susținerea de facto a candidatului PSRM”, a comentat deputatul pe Facebook.

Totuși, liberal-democratul vede în acest lucru și un „pericol”.

„Încă un pericol însă vine din altă parte. Cedând primăria Chișinăului, unde are «zero» șanse, PD -ul își va concentra resursele pentru campania electorală pentru parlamentare din zona rurală care, apropo, este în plină desfășurare. Acolo ei își văd șansa. Acolo unde, după dânșii, electoralul este mai puțin informat și, deci, poate fi manipulat. Or, dacă democrații vor obține un scor onorabil la sat, ceea ce va permite să constituie după alegeri împreună cu socialiștii o majoritate parlamentară și un guvern, ei ușor vor anihila orice suflu de libertate în Chișinău. Indiscutabil este importantă victoria la primăria Chișinău, dar bătălia decisivă pentru Moldova se va da la sat. De aceasta nu trebuie să uite toate partidele proeuropene, care nu acceptă regimul actual”, crede Grigore Cobzac.

Amintim că, ieri, liderul democraților, Vlad Plahotniuc, a anunțat că partidul nu va înainta un candidat propriu la alegerile anticipate din Chișinău și că va susține candidatul unic al partidelor proeuropene, pentru „a învinge socialiștii”: „Haideți să nu mai permitem socialiștilor să beneficieze de pe urma certurilor dintre partidele proeuropene. Dacă partidele proeuropene vor merge la alegeri cu un singur candidat, sunt șanse să câștige din primul tur”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md