Două grădiniție și un liceu vor beneficia de granturi în valoare de 174 de mii de dolari. Banii sunt oferiți de Guvernul Japoniei

Снимокlll

Programul japonez „Kusanone” a oferit granturi în valoare de 174.599 de dolari pentru repararea a două grădinițe și a unui liceu din Moldova. Toate acțiunile de implementare a proiectului vor avea în anul 2018.

Primul proiect va costa 100.795 de dolari și va fi implementat la grădinița pentru copii cu deficiențe de vedere.  Se propune renovarea ferestrelor, ușilor și acoperișurilor.

Alt  proiect ,,Kusanone” în valoare de 34 725 USD va obține grădinița din satul Căpriana, r-nul Strășeni. Proiectul prevede dotarea instituției cu echipamente moderne pentru bucătărie și spălătorie.

Cel de-al treilea proiect în sumă de 39 079 USD va merge către Liceul Teoretic ,,Constantin Stere” din mun. Soroca și va contribui la renovarea blocurilor sanitare și a lavoarelor de la cantine.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. În perioada anilor 2010-2012 în domeniul educației au fost implementate 3 proiecte în valoare de circa 185 mii USD care au contribuit la reabilitarea infrastructurii școlii din  s. Hîrtopul Mare, r-nul Criuleni, Gimnaziului nr. 93 din Gratiești și a Școlii primare din satul Lozova, r-nul Strășeni, precum și proiectul – Ameliorarea mediului sanitar şi educaţional în instituţia de învăţământ din satul Ecaterinovca, în sumă de 79.102 USD.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente