08:20:36 19.04.2024
Stiri

Șevciuk i-a propus o variantă de COMPROMIS lui Gaburici pentru a anula polițele „Carte Verde” pentru mașinile din dreapta Nistrului

Economie 15.03.2015 15:47 Vizualizări2748 Autor: Ziarul National
Șevciuk i-a propus o variantă de COMPROMIS lui Gaburici pentru a anula polițele „Carte Verde” pentru mașinile din dreapta Nistrului
Șevciuk propune să fie anulate reciproc polițele de asigurare auto


Nerecunoscutele autorități ale Transnistriei sunt gata să renunțe la introducerea obligatorie, începând cu 1 aprilie, a polițelor de asigurare pentru unitățile de transport înregistrate în dreapta Nistrului. Subiectul a fost abordat în cadrul întrevederii de ieri dintre premierul Chiril Gaburici și liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk.

Transnistrenii au propus o variantă de compromis: să fie anulate reciproc polițele de asigurare auto sau să fie recunoscute reciproc documentele emise pe ambele maluri ale Nistrului.

„Acum avem o situație paradoxală. Șoferii transnistreni își cumpără polițe de asigurare moldovenești, iar după ce sunt implicați în accidente în Chișinău nu primesc plățile care li se cuvin, în baza unor decizii de judecată emise chiar la Chişinău. R. Moldova a introdus unilateral în 2006 polițele de asigurare obligatoii pentru mașinile înmatriculate în Transnistria”, a declarat Șevciuk.

Acest subiect urmează să fie discutat în cadrul unui grup de lucru format din reprezentanţi ai Guvernului de la Chişinău şi ai aşa-zisei administraţii de la Tiraspol.

Amintim că, începând cu 1 martie, Transnistria a introdus sistemul de „Carte Verde” pentru unitățile de transport înmatriculate în România. De la 1 aprilie, astfel de polițe de asigurare vor trebui să-și cumpere și șoferii din dreapta Nistrului care intenționează să circule în Transistria.

Asigurările costă între 50 de ruble și 1 005 ruble transnistrene, în funcție de puterea mașinii și perioada valabilității asigurării auto. Vezi aici toate tarifele.



Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md