/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Primărițele de București și Chișinău s-au plimbat cu Lexus-ul și au vizitat câteva instituții din Capitală

missing
06 martie 2018, ora 18:37

La Liceul „Mihai Eminescu” au fost întâmpinate cu pâine și sare. Apoi au vizitat cantina instituției unde, în acel moment, copiii luau masa de prânz.

Ce sport vă place cel mai mult? Fotbalul. Băieții fotbalul, și fetele? Voleiul. Bravo! Și mie îmi place voleiul,” a spus Gabriela Firea, primărița Bucureștiului.

Ulterior, Gabriela Firea și Silvia Radu au mers în sala de sport și au făcut selfie cu copii. Primarul interimar de Chișinău a menționat că istoria acestui liceu nu este una tocmai fericită. Cabinetele au fost inundate în timpul ploilor de vara trecută în timp ce meșterii schimbau acoperișul. Statul român s-a angajat să suporte o parte din cheltuielile de reparație. În total, pentru reparația clădirii ar fi necesare 25 de milioane de lei.

Până acum banul public nu s-a gestionat corect. Acest liceu a avut parte de o istorie tristă în ceea ce ține gestiunea banului public, știți că am venit aici din cauză că acoperișul nu s-a reparat la timp. După ce a fost construit a fost reconstruit de doua sau trei ori,” a declarat Silvia Radu, primar interimar Chișinău.

Este într-adevăr afectat, deoarece nu au fost investiții aici. Trebuie să fie realizată o evaluare și pe urmă vom putea stabili costurile,” a spus Gabriela Firea, primar de București.

Copiilor li s-a spus cine vine la ei, dar nu știau cum o cheamă pe primărița din România.

Știu că a fost primarul de Chișinău și de București la noi astăzi în liceu. Primarul de Chișinău este Silvia Radu, dar de București nu țin minte,” a spus un alt copil.

Gabriela Firea a vizitat și Biblioteca „Onisifor Ghibu”, unde a donat 600 de cărți.

A vorbit despre un proiect reușit al ambelor primării, biblioteca Ghibu. De a pune în valoare o instituție care își merită numele de stindard al patriotismului,”

S-au plimbat prin oraș la bordul unui „Lexus”. Oaspetele de la București a menționat că ar încerca să circule și cu transportul public din Chișinău, dar nu crede că îi va rămâne timp și pentru asta.

Dacă vom avea timp cu siguranță vom face și acest lucru, de ce nu? Suntem oameni normali și mergem și cu mijlocul de transport în comun, nu doar cu mașinile mici și cu aer condiționat vara și căldură iarna,” a adăugat Firea.

Primărițele au venit îmbrăcate în iile pe care și le-au dăruit la întrevederea de acum câteva săptămâni de la București.

Am venit aici ca o soră. Am venit aici ca frații voștri și nu ca prieteni sau ca vecini,” a spus Firea.

În cadrul conferinței de presă, Firea a evitat să răspundă la întrebările cu tentă politică.

Întrebată dacă e corect ca în funcția de primar să se afle o persoană care nu a fost aleasă de către cetățeni?

Eu nu am venit la Chișinău să fac politică. Eu am venit la Chișinău să fac politici publice,” a răspuns Firea.

Gabriela Firea a mai promis că România se va implica și în reparația Maternității Nr.1 din Chișinău. Ieri, viceprimarul Nistor Grozavu spunea că pentru reparaţia blocului pediatric al acestei instituții sunt necesare 15 milioane de lei pentru interior şi 20 de milioane pentru lucrări în exterior şi reparația acoperișului.

Apoi primărițele au făcut și schimb de cadouri.
Acum trei săptămâni, Silvia Radu şi Gabriela Firea au semnat, un program de cooperare între cele două oraşe. Primăria Chişinău s-a angajat, între altele, să înființeze o linie de transport spre obiectivele turistice şi culturale românești, iar Primăria București – să pună la dispoziție în acest sens două autobuze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram