Comandantul care solicita de la subalternii săi mită între 150 și 300 de euro pentru cinci zile de concediu, pe banca acuzaților

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comandantul adjunct pentru lucru educativ al Batalionului 2 mobil-operativ cu dislocarea pe lângă Statul Major al Unității Militare 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI va compărea pe banca acuzaților pentru corupere pasivă. Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat cauza penală de învinuire a acestuia în judecată.

Potrivit rechizitoriului, în intervalul lunilor noiembrie-decembrie 2017, comandantul a pretins și primit de la un subaltern 150 de euro pentru a-i acorda concediu de stimulare pe un termen de 5 zile. La fel, inculpatul a procedat cu un alt militar în termen, de la care a estorcat și primit 300 de euro pentru a-i acorda concediu anual de 5 zile înainte de termenul stabilit conform graficului concediilor anuale obligatorii ale militarilor.

Vedeți și: „Taxe neprevăzute” de 150 şi 300 de euro pentru 5 zile de concediu. Comandant al Trupelor de Carabineri, reţinut pentru corupere pasivă

Dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

De asemenea, inculpatul poate fi obligat să achite și cheltuieli judiciare în cuantum de 3.818 lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...