Poziția PL față de „candidatul unic” al lui Plahotniuc: Poate fi convenit de PD doar cu cei care s-a unit în CMC împotriva lui Chirtoacă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Candidatul unic” al lui Vladimir Plahotniuc poate fi convenit de PD doar cu acele partide cu care s-a unit în Consiliul Municipal Chișinău împotriva primarului ales, Dorin Chirtoacă, a PL-ului, dar și a cetățenilor care l-au votat. Aceasta este poziția oficială a Partidului Liberal cu privire la „așa-numitul candidat unic propus de Vladimir Plahotniuc”.

Potrivit unei reacții a Partidului Liberal, începând cu septembrie 2015, la doar două luni de la alegerile locale când Dorin Chirtoacă a fost reales a treia oară în calitate de Primar General, pentru un mandat de 4 ani, „la comanda lui Vladimir Plahotniuc, PD-PSRM-PCRM-PPEM-PN s-au unit în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în vederea blocării activității primarului ales, inclusiv prin organizarea de referendumuri pentru demiterea sa”.

„Văzând că nu reușesc prin tot ceea ce au întreprins, au trecut la arestarea și suspendarea acestuia, precum și la uzurparea puterii prin instalarea unui pretins primar interimar. Atunci când PD, PSRM și ceilalți au uzurpat puterea în Chișinău, au fost întrebate partidele pro-europene care va fi soarta de mai departe a Chișinăului?! Prin urmare, „candidatul unic” al lui Vladimir Plahotniuc poate fi convenit de PD doar cu acele partide, menționate mai sus, cu care s-a unit în CMC împotriva primarului ales, Dorin Chirtoacă, a PL-ului, dar și a cetățenilor care l-au votat”, se arată în reacția Partidului Liberal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...