/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Liberalii vor depune o sesizare la CC: Guvernarea folosește banii publici pentru aranjamente electorale

missing
06 martie 2018, ora 18:02

„Suntem în an electoral și din păcate guvernarea binomului Dodon-Plahotniuc folosește banii publici pentru a-și satisface anumite aranjamente de natură politică și electorală. Cel mai vizibil caz îl considerăm proiectul „Drumuri bune pentru Moldova”, când PD-ul vrea să construiască 1200 de km de drum. Istoria demonstrează că cele mai proaste drumuri sunt cele construite în an electoral. Aceasta ne duce la gândul că banii vor fi tocați aiurea de către guvernare și nu am văzut atâta deschidere din partea PD pentru drumurile naționale când acest domeniu era în custodia PL”, a declarat Valeriu Munteanu.

Potrivit liberalului este vorba de o încercare a guvernului de a folosi netransparent sume colosale de bani publici, iar acest lucru a fost posibil datorită unei excepții din Legea achizițiilor publice.

„În 2017 a apărut acest amendament, prin care sunt exceptate de la achizițiile publice, contractele încheiate de către Agenția Servicii Publice, ce au ca obiect procurarea/contractarea bunurilor/serviciilor sau lucrărilor în vederea creării centrelor multifuncționale. Aceasta înseamnă că, toate centrele multifuncționale câte vor fi construite/reconstruite/dotate în acest an vor fi realizate din bani publici, dar fără licitații publice. Conducătorii acestei instituții vor decide la bunul lor plac cui atribuie aceste contracte”, a mai menționat vicepreședintele PL.

Așa că liberalii au cerut Curții Constituționale să verifice constituționalitatea și să declare nule amendamentele operate la Legea privind achizițiile publice. Cei din PD au spus ca nu vor să comenteze aceste acuzații.

„Chiar nu aș fi vrut să răspund la unele acuzații care, în principiu, nu sunt fondate. Nu venim la acele acuzații cu reacție, din simplu motiv că suntem deschiși pentru cooperare cu toate partidele”, a menționat Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

De la începutul acestui an, liderul democraților Vlad Plahontiuc a lansat mai multe promisiuni pe care s-a angajat să le realizeze din bani publici, adică din banii cetățenilor. Între acestea: construcția a 1200 de kilometri de drumuri sau instalarea detectoarelor de fum în casele familiilor sărace.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram