Demiterea lui Stramaccioni survine din cauza ''unui start dezamăgitor în a doua parte a sezonului şi a rezultatelor în general slabe ale echipei în acest sezon'', potrivit comunicatului.

Decizia conducerii clubului, în urma şedinţei de luni, este cu efect imediat, iar odată cu Stramaccioni vor pleca de la club şi managerul tehnic Leonidas Vokolos, secunzii Roberto Muzzi, Omar Danesi, fizioterapeuţii Federico Pannoncini şi Stefano Campari, precum şi analistul video Vincenzo Sasso.

Lui Stramaccioni i-au fost fatale ultimele două rezultate (egaluri), cu echipa din a doua parte a clasamentului, care au dus la clasarea echipei pe locul 5 după 19 etape, cu 9 victorii, 6 egaluri şi 4 eşecuri.

''Andrea Stramaccioni a avut misiunea dificilă de a începe un proces prin care să facă din Sparta o echipă de talie internaţională. Poziţia sa a fost analizată la finalul primei părţi a campionatului, dar, din nefericire, rezultatele şi stilul de joc ale echipei nu s-au îmbunătăţit în primele trei meciuri din partea secundă a campionatului, în ciuda transferurilor efectuate'', a declarat directorul general al clubului, Adam Kotalík.

Echipa a avut zi liberă luni, iar marţi vor avea loc primele antrenamente ale săptămânii.

Clubul a precizat că se află în negocieri pentru un nou antrenor, dar a dezminţit că acest ar fi actualul director sportiv Zdenek Scasny.

Duminică, Sparta a remizat pe teren propriu cu Zbrojovka Brno, 1-1.