Reacția PAS și PPDA, după anunțul lui Plahotniuc: Nu vom negocia cu PDM nici în privința „candidatului unic” proeuropean, nici pe alte subiecte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Demnitate și Adevăr nu vor negocia cu Partidul Democrat din Moldova în privința unui candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Potrivit PAS, candidatul pe care îl va susține în realitate PDM la Primărie va fi cel al socialiștilor.

„Plahotniuc reconfirmă alianța PD-PSRM la alegeri. Conducerea PD-ului, respectând tradiția de a susține candidatul socialiștilor, vrea, și de această dată, să îl facă câștigător pe Ceban sau pe oricine va fi candidatul PSRM la primărie. Declarațiile lor sunt mincinoase, fapt demonstrat în campania prezidențială, când au vrut să ponegrească candidatul unic proeuropean prin susținerea lor toxică, în realitate sprijinindu-l pe Dodon cu toată mașinăria lor administrativă și mediatică. Candidatul „unic proeuropean” pe care îl va susține în realitate PD la primărie va fi candidatul socialiștilor”, se arată într-o reacție a Partidului Acțiune și Solidaritate remisă presei ca urmare a anunțului făcut de președintele democrat Vlad Plahotniuc precum că PDM nu va avea un candidat al său în alegerile locale din capitală, ci va susține „candidatul unic” proeuropean.

PAS precizează că nu negociază cu PD „nici pe acest subiect, nici pe altele”, poziție expusă de nenumărate ori și cu diverse ocazii. „Reamintim că decizia de a nu purta negocieri și de a nu coopera cu PD și PSRM, vinovați de dezastrul din țară, a fost adoptată la Congresul Partidului Acțiune și Solidaritate din 10 septembrie 2017”, se arată în mesajul formațiunii.

Vedeți și: Democrații repetă scenariul prezidențialelor din 2016: Vor susține un candidat comun al dreptei, ca să nu câștige socialiștii

Și vicepreședintele Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA), Alexandru Slusari, a declarat pentru Radio Chișinău că nu va accepta o cooperare cu PD în vederea susținerii unui candidat comun la alegerile locale noi din municipiul Chișinău.

„Noi suntem deja deprinși cu aceste lucruri. Este un măr otrăvit. Nu consider că PD este proeuropean. Știind că persoana care va fi înaintată în calitate de candidat la Primăria Chișinău nu ar avea nicio șansă, PD încearcă acum să semene zâzanie printre partidele de dreapta și centru-dreapta”, a menționat Slusari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...