Interviu cu Cristina Chiperi, autoarea romanului „Eu încă te iubesc”, în pregătire la Editura Bestseller

foto de baza

Cristina Chiperi avea numai șaisprezece ani când a început să posteze „My Dilemma Is You” pe Wattpad. Un an mai târziu, trilogia devenea Bestseller Internațional cu peste 150 000 de exemplare vândute în Italia, Germania, Franța, Spania și România. Cristina Chiperi, originară din Republica Moldova, locuiește împreună cu familia sa la Padova.

„Eu încă te iubesc” e noua sa carte fan fiction, inspirată dintr-o altă pasiune, cea pentru actorul Dylan O`Brien, protagonistul serialului de televiziune „Teen Wolf” și a filmelor în baza trilogiei „Maze Runner”. Romanul „Eu încă te iubesc” de Cristina Chiperi, tradus în limba română la Editura Bestseller, va fi disponibil în librării începând cu data de 15 martie.

– Cristina, te rugăm să ne vorbești despre tine: unde te-ai născut, ce facultate urmezi, care sunt pasiunile tale (în afară de scris) și de cât timp te afli în Italia.

– M-am născut în Republica Moldova și am 19 ani. Mă aflu în Italia de la vârsta de 5 ani. Îmi fac studiile la Facultatea de Științe ale Comunicării și Sociologie la Universitatea din Bologna. Pe lângă scris, mai sunt pasionată de lectură și muzică.

– Cum și când ți-ai descoperit pasiunea pentru scris?

– Scriu de mică, de la vârsta de 8 ani. Întotdeauna mi-a plăcut să inventez povești. Am început scriind istorioare pe care le dăruiam surorii mele la ziua ei de naștere.

– Ce ne poți spune despre experiența publicării pe Wattpad? Cum ți-a venit ideea să postezi acolo prima ta carte?

– O prietenă mi-a povestit despre Wattpad, m-am înregistrat și am început să scriu și eu, era mai mult din joacă și din simplă curiozitate. Doream să aflu ce gândesc ceilalți despre ceea ce scriu. Într-un anumit moment, mi-am dat seama că eram urmărită de foarte mulți cititori, am ajuns chiar să fiu pe primul loc în clasamentul preferințelor cu romanul „My Dillemma is You”. După care am fost contactată de o editură ce mi-a propus să-mi publice cartea.

– Câte cărți ai postat până acum pe Wattpad și câte dintre ele au apărut la editurile din Italia?

– Până acum am postat zece cărți pe Wattpad. Dintre acestea, șase cărți au fost tipărite, iar a șaptea este în pregătire.

Comandă romanul „Eu încă te iubesc” de Cristina Chiperi pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).

foto 3

– Ce relații ai cu cititorii tăi?

– Avem o relație minunată. Partea bună este că pe Wattpad pot comunica cu cititorii într-un mod deosebit, când capitolul este publicat, ei pot comenta la fiecare paragraf. Acest lucru îmi permite să înțeleg ce gândesc despre povestea mea, citesc ipotezele și predicțiile lor pentru capitolul următor și chiar îmi schimb ideile referitoare la ceea ce trebuie să scriu, în așa mod reușesc să-i surprind și să nu fac povestea previzibilă.

– Romanul „Eu încă te iubesc” a fost inspirat dintr-o poveste de dragoste reală?

– Nu, această carte e rodul imaginației mele, doar atât. Cred că e o poveste destul de obișnuită și care ar putea să se întâmple oricui și pe care oricine ar putea s-o trăiască în adolescență.

– I-ai împrumutat personajului principal, Lucy, fata îndrăgostită de cel mai bun prieten al său, unele dintre trăsăturile tale?

– De fapt, fiecare personaj feminin care apare în cărțile mele are câte ceva din trăsăturile mele de caracter. În acest caz, Lucy ia deciziile la fel ca mine, adică în același mod.

Comandă romanul „Eu încă te iubesc” de Cristina Chiperi pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).

foto 2

– Cum s-a schimbat viața ta de când ai devenit cunoscută datorită cărților publicate?

– Am rămas aceeași care am fost dintotdeauna. Doar că acum particip la prezentări și lansări de carte, călătoresc mult, am mai puțin timp liber, dar, în schimb, sunt fericită că am posibilitatea să mă întâlnesc cu cititorii.

– În ce limbi au fost traduse cărțile tale?

– Cărțile pe care le-am scris au fost traduse până acum în limbile română, spaniolă, germană și franceză.

– Te așteptai să-ți fie traduse cărțile în limba română?

– Să fiu sinceră, nu m-am așteptat că vor apărea și traduceri în limba română. Însă am fost foarte fericită când am aflat despre acest lucru.

– Știm că ai o pasiune aparte pentru literatură, poți să ne spui care sunt autorii tăi preferați?

– E adevărat, îmi place foarte mult să citesc, doar că, din păcate, în ultima perioadă am foarte puțin timp pentru lectură. O pasiune aparte am pentru literatura engleză, iar scriitorii mei preferați sunt: Emily Brontë, Jane Austen, George Orwell. Îmi mai place să citesc și romane fantasy cum ar fi „Jocurile Foamei” și nu-mi scapă nici romanele de dragoste scrise de autori contemporani.

– Urmărind reacțiile de pe rețelele sociale, am observat că mulți tineri au fost foarte entuziasmați când au aflat despre apariția cărții. Ai un mesaj pentru cei care vor citi romanul „Eu încă te iubesc” în limba română?

– Sper ca cititorilor să le placă povestea de dragoste a acestor tineri! Sunt sigură că mulți se vor regăsi în ea. Vreau și sper că în timpul apropiat voi veni în Republica Moldova și voi avea ocazia să-mi întâlnesc cititorii. Vreau să-i cunosc, să discutăm și să le aflu părerile despre carte.

– Suntem curioși, așa că nu putem să nu te întrebăm: la ce carte lucrezi acum?

– Am încheiat scrierea romanului „Moonlight”, cartea urmează să fie publicată peste câteva luni. Este continuarea romanului „Starlight” care a apărut anul trecut și a avut succes în Italia.

Romanul „Eu încă te iubesc” de Cristina Chiperi, tradus în limba română la Editura Bestseller, va fi disponibil în librării începând cu data de 15 martie.

Comandă romanul „Eu încă te iubesc” de Cristina Chiperi pe Libris.ro (Livrare în România) sau Bestseller.md (Livrare în Moldova și Internațional).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente