08:02:38 24.04.2024
Stiri

Magazinele sociale ale Partidului „ȘOR” vor deservi și mamele cu mulți copii

Social 06.03.2018 12:11 Vizualizări1052 Autor: Ziarul National
Magazinele sociale ale Partidului „ȘOR” vor deservi și mamele cu mulți copii


Proiectul popular „Magazine Sociale” susținut de Partidul Politic „ȘOR” a oferit posibilitatea de a cumpăra alimente și bunuri esențiale la preț redus pentru o nouă categorie de cetățeni - mamele cu mulți copii și mamele singure, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

„În conformitate cu inițiativa președintelui Ilan Șor, de la începutul lunii martie toate magazinele sociale, inclusiv cele mobile care funcționează în țară, vor deservi mamele care cresc trei sau mai mulți copii, precum și mamele care cresc copii singure”, se arată în comunicat.

„Considerăm că mamelor care cresc copii, în special celor cu trei sau mai mulți copii, precum și mamelor care sunt nevoite să-și crească copiii singure le este extrem de dificil astăzi. Mulți oameni nu acordă atenție acestei categorii sociale. Dar noi înțelegem ce fel de muncă este să crești un copil. În opinia noastră, acest lucru este întotdeauna o faptă eroică față de societate. Am decis să permitem mamelor să folosească magazinele noastre sociale”, a declarat Ilan Șor.

Mamele care se încadrează în categoriile enumerate pot să primească „cardurile sociale” la oficiile partidului sau unde operează magazinele sociale. „Deținătorii de carduri vor putea să cumpere zilnic produse alimentare și produse esențiale la prețuri mai mici. Acest lucru, potrivit creatorilor proiectului, va oferi mamelor posibilitatea de a face economii zilnice, și, prin urmare, va ajuta această categorie în viața lor dificilă”.

Sursa citată amintește că proiectul magazinelor sociale a fost lansat pentru prima dată în Orhei, imediat după victoria lui Ilan Șor la alegerile pentru funcția de primar al orașului. Ulterior, proiectul s-a extins la câteva zeci de magazine și gherete mobile, care operează în diferite părți ale republicii, inclusiv în capitală. Autorii proiectului intenționează să deschidă 100 de magazine sociale. „Conform diferitor estimări, în prezent, proiectul acoperă deja peste 100 de mii de utilizatori - cetățeni nevoiași care au posibilitatea de a economisi la cumpărarea produselor alimentare și bunurilor esențiale. Magazinele și gheretele mobile funcționează în Orhei, Chișinău, Călărași, Comrat, Taraclia, Ungheni, Criuleni, Telenești și alte câteva orașe și sate ale țării”, se mai arată în comunicatul partidului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md