08:37:26 24.04.2024
Stiri

FOTO // Mesaj EMOȚIONANT al Gabrielei Firea la Chișinău. A pomenit de Centenarul UNIRII și despre „continuarea idealurilor înaintașilor noștri”: „Frații între ei nu trebuie doar să se iubească, dar și să se sprijine”

Social 06.03.2018 11:52 Vizualizări2312 Autor: Ziarul National
FOTO // Mesaj EMOȚIONANT al Gabrielei Firea la Chișinău. A pomenit de Centenarul UNIRII și despre „continuarea idealurilor înaintașilor noștri”: „Frații între ei nu trebuie doar să se iubească, dar și să se sprijine” captură privesc.eu


„Am venit la Chișinău ca o soră. Noi toți am venit aici ca frații voștri și nu doar ca prieteni și vecini. Frații între ei nu trebuie doar să se iubească, dar și să se sprijine. Pentru mine e o mare bucurie să mă aflu la Chișinău chiar în această lună atât de simbolică, în anul Centenarului. La 27 martie, acum 100 de ani, Sfatul Țării, Parlamentul de la Chișinău, vota cu o largă majoritate Unirea Basarabiei cu România. Iată noi acum, după atâția ani, suntem împreună pentru a pune întreaga noastră activitate în slujba cetățeanului și pentru ca să nu-i dezamăgim pe înaintașii noștri. Să continuăm idealurile înaintașilor noștri care au fost vizionari și au pus mai presus ca orice viața oamenilor, viața românilor”, a declarat primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, la conferința de presă comună că primarul interimar al capitalei, Silvia Radu.

Potrivit Gabrielei Firea, atât dânsa, cât și Silvia Radu au scopul de a face viața cetățenilor din cele două capitale mult mai bună, iar în acest sens cele două municipalități vor colabora foarte strâns.

„Știți bine că luna trecută am semnat un acord de colaborare în domeniul educației, sănătății și culturii. Astăzi, în cadrul întrevederii cu doamna primar general Silvia Radu, am stabilit să continuăm colaborarea și în alte domenii. E vorba de delegarea unor servicii publice, astfel încât să se realizeze dezideratul nostru comun – banii publici să fie cheltuiți cu chibzuință și să nu fie risipă financiară. Noi deja avem experiența când au fost reduse costurile și a crescut calitate serviciilor. Dorim să împărtășim din experiența noastră în dezvoltarea unui oraș „smart” (deștept n.r.). Noi ne dorim să avansăm în colaborarea noastră, care urmează să fie de durată. Noi nu ne dorim ca acesta vizită să fie considerată doar una simbolică, dar să și genereze rezultate”, a precizat primarul de București.

Gabriela Firea a mai adăugat că nu a venit la Chișinău să facă politică, dar politici publice, care să imbunatateasca viața oamenilor. „Mă bucur că există preocupare și tenacitate în rezolvarea problemelor oamenilor. Noi avem ca model de dezvoltare al Bucureștiului Viena. Chișinăul poate prelua modelul Bucureștiului și Vienei”, a adăugat sursa citată.

La rândul ei, Silvia Radu a mulțumit Gabrielei Firea pentru suportul acordat și a precizat că „astăzi începe numărătoarea inversă a proiectelor implementate” cu sprijinul Primăriei București. Este vorba de renovarea Liceului „Mihai Eminescu” și a Maternităţii nr. 1 din Chişinău.

De menționat că cele două primărițe au apărut la conferința de presă de astăzi în iile pe care și le-au făcut cadou în cadrul vizitei Silviei Radu la București. La finalul conferinței de astazi, acestea și-au mai făcut si alte cadouri simbolice.




Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md