(video) PD gata să susțină „candidatul comun proeuropean”, fie el și Andrei Năstase

plahotniuc-640×360

PDM va susține un candidat unic al partidelor proeuropene. Declarația a fost făcută de către președintele acestora, Vlad Plahotniuc în cadrul briefing-ului de presă săptămânal.

„Sondajele arată că la alegerile anticipate locale primăria Chișinău riscă să ajungă în mâinile socialiștilor fiindcă dreapta politică este fragmentată iar electoratul este divizat și împărțit. Astăzi împreună cu colegii am luat o decizie – să contribuie decisiv la dezvoltarea pe calea europeană a capitalei și să asigure o înfrângere categorică socialiștilor”, a spus Plahotniuc.

Acesta a menționat că PDM nu dorește prin acțiunile sale să anuleze alegerile locale anticipate. Plahotniuc susține că alegerile anticipate în Chișinău trebuie să aibă loc în termeni legali.

„Oricine poate candida și vom susține”, a declarat Vlad Plahotniuc întrebat de jurnaliști despre candidatura lui Andrei Năstase.

Amintim că ieri Platforma DA anunțase că îl înaintează la funcția de primar al capitalei pe președintele acestora, Andrei Năstase. Partidul condus de Maia Sandu, PAS anunțase că o decizie finală o să fie luată abia după ce campania electorală va fi declanșată oficial, odată cu stabilirea datei alegerilor anticipate.

Deocamdată, CEC nu a stabilit o dată a alegerilor pentru primar în Chișinău și Bălți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente