(video) Riscă pedepse de minim 7 ani de pușcărie pentru producerea marijuanei. Noua captură a oamenilor legii

eee

Șapte bărbați, locuitori ai municipiului Chișinău, cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani, au fost reținuți de oamenii legii, pentru producerea și comercializarea marijuanei. Potrivit unui comunicat al poliției, aceștia creșteau plantele hidroponic (fără sol) și ulterior le vindeau la prețul de 100 de lei pe gram.

„Timp de o lună, polițiștii au supravegheat membrii grupului, unde au fost infiltrați mai mulți investigatori sub acoperire, fiind efectuate achiziții de control și procurate droguri de la suspecți. În urma acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, suspecții au fost reținuți în momentul comercializării drogurilor consumatorilor”, se menționează în comunicatul instituției.

Oamenii legii au confiscat 4 kg de marijuana, mai multe cartele SIM și sume de bani, valoarea totală ridicându-se la peste 400 de mii de lei. Potrivit oamenilor cei reținuți riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Potrivit legii, în Republica Moldova posesia canabisului este ilegală, dar decriminalizată (acuzații nu sunt condamnați la închisoare). Producerea, transportarea și vânzarea drogurilor este însă pasibilă cu închisoarea în țara noastră.

 

Menționăm totuși că în mai multe țări ale lumii producerea marijuanei este legalizată în scopuri medicinale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente