Începe campania? Comuniștii vor alimentație și transport gratuit pentru toți elevii care trăiesc mai departe de 2 km de școală

microbuz-scolar-elevi-620×349

Un grup de deputați din opoziția parlamentară comunistă cere extinderea numărului de elevi care beneficiază de alimentație gratuită. Potrivit modificărilor propuse de aceștia, statul ar urma să asigure transportul gratuit al elevilor și profesorilor în toată țara pe distanțe ce depășesc 2 km, dar și să asigure alimentația gratuită a tuturor elevilor din clasele primare.

Autorii proiectului mai propun asigurarea alimentației gratuite a elevilor claselor a V-XII care sunt transportați pe o distanță mai mare de 2 km. Comuniștii semnatari ai proiectului estimează costul proiectului la 240 de milioane de lei, bani care pot fi acoperite, potrivit acestora de autoritățile raionale.

În prezent doar elevii claselor primare din toate instituțiile de învățământ beneficiază de alimentație gratuită în toată țara. Totodată, mai beneficiază de alimentație gratuită și elevii claselor a V-XII din instituțiile de învățământ din raioanele Dubăsari, Căușeni și Anenii Noi amplasate în zona de securitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente