/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Emisiunea Politica: Va renunța Andrei Năstase la Primăria Chișinău în favoarea mandatului de deputat?

missing
06 martie 2018, ora 00:03

Năstase a punctat că la expirarea acestui mandat, PPDA va avea candidatul său la următoarele Alegeri Locale și că va face tot posibilul pentru a obține o majoritate în CMC, pentru a continua ceea ce a obținut candidatul paltformei în acest mandat.

Acesta a recunoscut că a recurs și la un ajutor din afara platformei DA. „De unul singur nu poți face niciun domeniu multă treabă. Alături de mine este o echipă care elaborează un program, îl vom prezenta în curând cetățenilor. Consultăm oamenii din societatea civilă, și vom atrage și specialiști din străinătate care vor pune bazele unui program bine elaborat, ca toate problemele să aibă o soluție”, a mai adăugat Năstase.

Prima preocupare a politicianului care țintește cârma Primăriei este consolidarea unei echipe. „Asta o faci aplicând legea, nu o să dai afară arbitrar cum au făcut-o cei de până acum. O echipă bine structurată, cu oameni integri, profesioniști. Foarte multă lume se așteaptă că va veni la primărie Andrei Năstase și va face epurări. Ne va preocupa să facem un audit larg, după un asemenea audit se vor face remanieri, dar asta nu înseamnă epurări politice. Noi chiar avem o echipă care elaborează un program. Exemplu: Nu am avut o preocupare aparte față de bugetul municipal, totuși, niște cifre comune ne sunt cunoscute. Azi bugetul municipal constituie patru miliarde. El ar putea fi dublu, dacă am elimina toate schemele de la municipiul Chișinău, dacă am putea atrage investiții străine, asta ar însemna crearea a noi locuri de muncă, adică impozite. Haosul și corupția trebuie eliminate”, a subliniat liderul platformei DA.

Ce ține de listele comune ale PPDA și PAS, Andrei Năstase nu a putut spune cine vor fi candidații. „Am venit cu o ofertă. Așteptăm răspunsul. Când va veni răspunsul vom discuta alte ipoteze. Este impropriu să discutăm niște lucruri ipotetice.”

Întrebat dacă ar alege mandatul de deputat sau primar, Năstase așa și nu a putut lua o decizie. Într-un final, acesta a spus că o soluție ar putea fi încredințarea primăriei în mâinile unui viceprimar bun. „Oamenii trebuie să înțeleagă că acest mandat este de un an de zile, vine fără o echipă de consilieri. Platforma DA are cel puțin cinci persoane care ar putea chiar să candideze la funcția de primar. Ei fac parte din echipa pe care o s-o lansăm în campanie. Avem oamenii care chiar nu sunt în interiorul partidului. Am decis să mergem cu președintele, fiindcă este o dublă semnificație”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii.

Varianta integrală a emisiunii poate fi urmărită mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram