Vicepremierul Cristina Lesnic s-a întâlnit cu şeful Misiunii OSCE Michael Scanlan. Subiectele discutate

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut astăzi o întrevedere cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova Michael Scanlan.

În cadrul discuției oficialii au discutat dinamica activităților în cadrul grupurilor de lucru sectoriale, în special a Grupului de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, referindu-se la necesitatea identificării unei soluții complexe privind mecanismul de admitere a autovehiculelor din regiunea transnistreană în traficul rutier internațional.

În aceeași ordine de idei, a fost discutată posibilitatea de a avea în timpul apropiat o ședință a sub-grupului de lucru pentru probleme bancare dar și de a demara în termeni restrânși a procedurii de restabilire a accesului la pământurile amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol.

Totodată, a fost abordată situația din Zona de Securitate, experții Comisiei Unificate de Control (CUC) semnalând necesitatea obținerii unui consens larg întru a facilita monitorizarea imparțială a situației curente. Experții au făcut un apel pentru a coordona într-un proces transparent și deschis toate activitățile din cadrul Zonei de Securitate.

Oficialii s-au referit și la vizita din timpul apropiat a Reprezentantului Special al Președinției în exercițiu a OSCE Franco Frattini în Republica Moldova semnalând importanța ei pentru procesul de negocieri.

La final, vicepremierul a dat asigurări că Chișinăul va menține o dinamică activă în cadrul grupurilor de lucru pentru a obține rezultate viabile întru rezolvarea dezideratelor de primă importanță din cadrul agendei curente.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare