/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ O instituție de stat a renunțat să mai cumpere energie și se va alimenta cu energie solară

missing
05 martie 2018, ora 19:35

Orientativ, până acum achitam pana la 10 mii de lei. Un obiectiv de-al nostru este de asemenea ca o parte din această energie electrică produsă să o acordăm unei instituții de menire socială fie unui azil de bătrâni fie unei grădinițe”, explică Alexandru Ciudin, directorul AEE.

Productivitatea totală este de aproape 55 de mii de kW/h, pe an. Desigur, cea mai mare parte a energiei va fi acumulată pe timp de vară, dar iată, într-o zi de iarnă, similară cu cea de astăzi cu mult soare, este chiar mai bine decât vara”, afirmă Algis Peciulionis, reprezentantul companiei de energetică din Lituania.

Obiectivul Proiectului din start a fost testarea tehnologiei date. Adică noi nu ne-am pus obiectivul să producem energia dată și s-o livrăm contra cost, să avem beneficiu economic. Obiectivul proiectului a fost demonstrarea eficienței tehnologiei date”, spune Nicolae Soloviov, manager de proiecte AEE.

Panourile au fost instalate în luna ianuarie. De atunci și până astăzi au fost produse aproape două mii de kilowați, energie suficientă ca un automobil electric să parcurgă 600 de kilometri. În total, pentru cele 222 de panouri solare au fost cheltuite aproape 229 de mii de euro, bani oferiți de Guvernul Lituaniei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram