/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Autoritățile au reacționat după difuzarea unui material TV8! Caută soluții pentru păstrarea măștilor lui Sainciuc

missing
05 martie 2018, ora 18:47

Să existe un ajutor. Ei vor mai mult așa niște manifestări, expoziții, dar noi vorbim despre întreținere și menținere și asta e mai complicat,” a spus Lică Sainciuc, fiul lui Glebus Sainciuc.

Autoritățile au reacționat urmare a reportajului difuzat cu două săptămâni în urmă de TV8, despre condițiile în care sunt păstrate măștile lui Glebus Sainciuc. Soluția pe care o văd funcționarii este păstrarea temporară a măștilor la un muzeu din capitală.

Am să vorbesc cu Muzeul Chișinăului și cu Muzeul de Arte să vedem care sunt condițiile lor pentru a lua la păstrare măștile respective,” a declarat Ruslan Codreanu, viceprimar.

Soluția pare să nu-i aranjeze pe membrii familiei maestrului.

Ei doresc un muzeu în curtea casei unde locuiesc ei, însă acolo există un litigiu cu vecinul, care a procurat o parte din casă și acum noi nu putem veni cu careva investiții,” a spus Codreanu.

De cealaltă parte, directorul Muzeului de Arte spune că instituția nu dispune de spațiu și condiții pentru păstrarea măștilor, iar autoritățile ar trebui să găsească alte soluții.

Nu prea văd posibil. Soluții nu există pentru că suntem supraaglomerați în depozitele de patrimoniu, din păcate. Glebus Sainciuc merită să aibă un muzeu pentru colecția sa de măști, pentru că este o creație unicat la noi în Moldova,” a menționat Tudor Zbârnea, directorul Muzeului de Arte.

Silvia Radu i-a dat la dispoziție o lună viceprimarului Ruslan Codreanu pentru a rezolva problema. Măștile lui Glebus Sainciu sunt păstrate în condiții improprii după moartea sa. Din cauza temperaturii variabile din atelierul maestrului, ele au început a se deteriora.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram