/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Andrei Năstase, candidat la Primăria Chișinău. Platforma DA așteptă susținerea celor de la PAS

missing
05 martie 2018, ora 18:50

Este ziua în care emoțiile mele chiar au atins apogeul în acest moment,” a spus Andrei Năstase, președinte PPDA.

Pe această notă, cu câțiva colegi de partid în spate, liderul formațiunii și-a anunțat candidatura pentru alegerile locale. Vădit emoționat, Andrei Năstase a avut nevoie de ajutorul unui prompter pentru a-și spune discursul.

Vreau să trăim într-un oraș normal, să avem străzi fără gropi, becuri aprinse noaptea, căldură în case și cartiere curate,” a adăugat Năstase.

Haosul și corupția sunt principalele probleme care trebuie rezolvate, spune Năstase. Totuși, întrebat cum anume o va face, dacă va ajunge în fotoliul de primar, acesta nu a oferit un răspuns concret.

Prin mijloacele democratice, prin ceea ce înseamnă stat de drept. Este mult de lucru,” a spus Năstase.

Platforma DA a îndemnat Partidul Acțiune și Solidaritate să susțină candidatura.

Amintesc că, în același cadru, am făcut o ofertă politică și anterior, când vorbeam de prezidențiale,” a menționat Năstase.

Contactați de TV8, cei de la PAS ne-au spus că vor lua o decizie abia după ce Comisia Electorală Centrală va stabili data alegerilor. De altfel, și liberal-democrații au spus că este prematur să vorbim despre un eventual candidat al forțelor de dreapta la Primărie. Andrei Năstase susține însă că, potrivit legii, alegerile locale trebuie să aibă loc pe data de 20 mai.

Să nu îndrăznească să încalce legea,” a spus Andrei Năstase.

După ce va estima cheltuielile necesare pentru organizarea alegerilor locale la Bălți și Chișinău, CEC va decide, în cadrul unei ședințe publice, când acestea vor avea loc. Serviciul de presă al Ministerului Finanțelor nu ne-a răspuns, deocamdată, dacă se vor găsi banii necesari în bugetul de stat.

Andrei Năstase și-a început cariera la Procuratura Transporturilor din Chișinău, fiind ulterior director juridic la întreprinderea „Air Moldova”. A urmat cariera în avocatură, unde a apărat interesele oamenilor de afaceri Viorel și Victor Țopa, condamnați în Moldova pentru șantaj, delapidare, spălare de bani și falsificare de documente.

Andrei Năstase a devenit cunoscut prin protestele de amploare organizate împotriva guvernării, începând cu 2015. În 2016, acesta s-a retras din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu, care a pierdut însă cu o diferență de 4 procente în fața lui Igor Dodon, în cel de-al doilea tur de scrutin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram