Jurnaliştii au fost agresaţi fizic şi verbal la poarta omului de afaceri Iuri Luncaşu, un apropiat al şefului PD, Vladimir Plahotniuc. Un paznic l-a atacat pe operatorul Vladimir Berghii cu o lopată de curăţat zăpada. Totodată, reporterul Adrian Prodan a fost lovit cu mâna peste microfon, numit „şobolan” şi înjurat.

Filmările aveau loc în cadrul unei investigaţii cu privire la mai multe contracte cu statul, încheiate de una dintre firmele lui Iuri Luncaşu, şi creditele de milioane obţinute de la Victoriabank în schimbul unor gajuri cu valoare mult mai mică. 

Modul banditesc în care paznicul a intervenit a fost însă încuviinţat de cel care s-a prezentat ca fiind şeful pazei. „Foarte bine a făcut. Eu aşa l-am învăţat”, a spus acesta. Acum câteva zile bărbatul i-a spus reporterului Jurnal TV că este consilierul lui Iuri Luncaşu.

După ce a fost atacată, echipa noastră nu a putut părăsi locul incidentului, întrucât o maşină i-a blocat drumul.  Reporterul Jurnal TV a fost nevoit să cheme poliţia. 

Ulterior, jurnaliştii au mers la poliţie, unde au depus o plângere. O grupă operativă a plecat la locul incidentului, iar agresorul urmează să fie audiat de către poliţişti. Rezultatul anchetei va fi comunicat timp de 30 de zile.

Incidentul a fost criticat dur de organizaţiile neguvernamentale din domeniul mass-media care îşi exprimă protestul şi îngrijorarea în legătură cu agresarea echipei de filmare a Jurnal TV. 

Cele mai importante ONG-uri de media au cerut autorităţilor să ia măsuri prompte pentru pedepsirea persoanelor care se fac vinovate în acest caz şi au făcut apel către întreaga societate să nu împiedice desfăşurarea investigaţiilor jurnalistice pe subiecte de interes public.