Aproximativ 12.000 de consumatori din Londra au rămas fără apă după ce, din cauza gerului, au crăpat mai multe țevi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mii de locuințe din Londra și din împrejurimi au rămas fără apă după ce temperaturile negative de săptămâna trecută au provocat spargerea unor țevi din sistemul de aprovizionare al metropolei, informează luni Press Association.

Aproximativ 12.000 de consumatori din Londra au fost privați de apă începând de duminică seară, a informat compania britanică de distribuție de apă potabilă Thames Water, potrivit Agerpres.

Magazinele care comercializau apă îmbuteliată și-au prelungit duminică programul de funcționare, iar unele instituții, printre care și o școală din Streatham (sudul Londrei), au anunțat că ar putea rămâne închise luni.

Și alte companii de distribuție a apei au raportat defecțiuni în rețeaua de distribuție.

Thames Water, South East Water, Southern Water și Affinity Water au sfătuit persoanele care locuiesc în Londra și în sud-estul metropolei să limiteze consumul de apă la strictul necesar în urma problemelor apărute la sistemul de alimentare cu apă.

„Pe cât posibil, înlocuiți băile cu dușuri scurte, nu lăsați robinetele deschise inutil și utilizați mașinile de spălat rufe și vase doar când acestea sunt încărcate la capacitate maximă”, au sfătuit companiile în cadrul unui comunicat comun.

La sfârșitul săptămânii trecute, valorile de temperatură au crescut peste punctul de îngheț după ce un val de ger siberian supranumit „Bestia din Est” și furtuna Emma au provocat ninsori abundente și polei în Anglia, Irlanda și Scoția, perturbând sever traficul rutier, feroviar și aerian.

Coduri galbene și portocalii de ninsori și polei rămân în vigoare în Irlanda până luni după-amiaza, precizează sursa citată.

Topirea zăpezilor ca urmare a creșterii valorilor de temperatură au condus la emiterea mai multor alerte de inundații, majoritatea valabile pentru vestul Angliei și în Țara Galilor, conform Agenției de Mediu din Marea Britanie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...