Igor Dodon: Alegerile în Chișinău și Bălți trebuie să aibă loc pe 20 mai, iar „argumentul” privind lipsa banilor este lipsit de sens

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele țării, Igor Dodon susține că alegerile locale noi în Chișinău și Bălți trebuie să aibă loc în conformitate cu prevederile legale, anume la data de 20 mai, iar argumentul privind lipsa resurselor financiare este lipsit de sens. Totuși, dacă se dorește economisirea unor bani, o soluție optimă ar fi „organizarea alegerilor locale pe 20 mai, împreună cu alegerile parlamentare anticipate”, susține șeful statului.

„Alegerile locale din Chișinău și Bălți, dar și din alte localități, trebuie să se desfășoare în strictă conformitate cu prevederile legislației naționale în vigoare, și să aibă loc pe data de 20 mai, curent, iar orice tentativă de a le amâna, sau și mai grav, de a nu desfășura alegerile respective – este condamnabilă. Argumentul invocat – lipsa resurselor financiare planificate, este pe de o parte lipsit de sens, iar pe de altă parte contravine, în mod flagrant, tuturor principiilor democratice și standardelor generale acceptate, precum și principiilor pe care trebuie să le respecte Republica Moldova ca stat în raport cu toate instituțiile internaționale”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totuși, dacă majoritatea parlamentară dorește să economisească bani, în contextul organizării și desfășurării alegerilor, „soluția optimă, în acest sens, este organizarea alegerilor locale pe 20 mai, împreună cu alegerile parlamentare anticipate. Acest lucru ar permite economisirea a zeci de milioane de lei, cu păstrarea tuturor principiilor unui stat de drept și a unei democrații în spiritul și buchea legii”, a mai afirmat șeful statului.

Afirmațiile în acest sens Igor Dodon le-a făcut ca urmare a unei întrevederi de lucru cu președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, pe subiecte ce țin de actualitatea social-politică, sesiunea primăvară-vară a Parlamentului, proiectele de legi care urmează a fi înaintate spre adoptare și prioritățile Partidului Socialiștilor la nivel de Legislativ. Ce-i drept, Igor Dodon nu a precizat dacă va invita la discuții pe aceste subiecte și alte formațiuni politice parlamentare sau extraparlamentare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...