/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Alertă FALSĂ cu bombă la un Parc de Troleibuze din Chișinău. „Ce să minezi aici? Nu ai ce mina”

05 martie 2018, ora 19:58

Totul s-a întâmplat pe la ora 12.00 atunci când angajații mergeau la masă. Deși erau aproape convinși că alarma este falsă, unii totuși s-au speriat. Timp de aproape două ore aceștia au stat la poarta parcului de troleibuze.

„A apărut colaboratorul poliției și ne-a spus că este o alertă, că administrația, parcul Nr.1 este minată. Se află o bombă. Noi am evacuat oamenii”.

„- V-ați speriat?
– M-am speriat.
– Ce făceați în acel moment?
– Eram la masă, beam ceai și am ieșit brusc afară”.

„Cineva pur și simplu a glumit. Ce e prima dată când se întâmplă asta în oraș? Au fost multe cazuri și Aeroportul și Gara”.

„- Ce să minezi aici? Nu ai ce mina.
– Dar cum credeți de ce a anunțat ceva că este minat?
– N-are ce face cineva”.

După aproape două ore de căutări geniștii nu au găsit nimic, iar angajații au revenit la muncă. Șeful de la Regia Transport Electric Chișinău a dat asigurări că incidentul nu a afectat circulația troleibuzelor.

„Nu a fost confirmată informația dată și la moment lucrăm în scopul stabilirii persoanei care a făcut acest apel”, a menționat Vasile Terea, ofițer superior de urmărire penală IP Buiucani.

„Nu a fost afectată activitatea troleibuzelor. Toate troleibuzele au circulat conform programelor în stațiile de circulație și călătorii și oaspeții capitalei nu au avut de suferit”, a spus Gheorghe Morgoci, director RTEC.

Dacă va fi identificat, cel care a alertat oamenii legii riscă o amendă de până la 42 de mii de lei, până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau 2 ani de pușcărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram