/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

„Soluția” lui Dodon: Alegeri locale și parlamentare anticipate pe 20 mai

missing
05 martie 2018, ora 14:06

„Menționez că alegerile locale din Chișinău și Bălți, dar și din alte localități, trebuie să se desfășoare în strictă conformitate cu prevederile legislației naționale în vigoare, și să aibă loc pe data de 20 mai, curent, iar orice tentativă de a le amâna, sau și mai grav, de a nu desfășura alegerile respective – este condamnabilă. Argumentul invocat – lipsa resurselor financiare planificate, este pe de o parte lipsit de sens, iar pe de altă parte contravine, în mod flagrant, tuturor principiilor democratice și standardelor generale acceptate, precum și principiilor pe care trebuie să le respecte Republica Moldova ca stat în raport cu toate instituțiile internaționale”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele a mai menționat că dacă majoritatea parlamentară vrea să economisească bani, atunci soluția este de a organiza pe 20 mai atât alegerile locale, cât și alegerile parlamentare anticipate.

Menționăm că potrivit NewsMaker, alegerile pentru noii primari în Bălți și Chișinău ar putea avea loc în aceeași zi cu alegerile parlamentare din toamna 2018. Combinarea campaniilor locale și republicane este discutată de Partidul Democrat și Socialist. Din explicațiile Comisiei Electorale Centrale, se poate concluziona că există un mecanism legitim de amânare a alegerilor la Chișinău și Bălți până în toamnă, dacă se dorește. Un argument suplimentar în favoarea acestei opțiuni va fi economisirea fondurilor bugetare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram