11:54:09 16.04.2024
Stiri

OPINIE // „Plahotniuc – 2 va PĂRĂSI arena politică în noiembrie-decembrie 2018, dar va apărea Plahotniuc – 3. Poate deveni LIDER național?”

Politică 05.03.2018 14:00 Vizualizări5661 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Plahotniuc – 2 va PĂRĂSI arena politică în noiembrie-decembrie 2018, dar va apărea Plahotniuc – 3. Poate deveni LIDER național?”


Analistul politic Vitali Andrievski este convins că liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, are toate șansele să devină „lider național” după alegerile din toamnă, dar pentru aceasta trebuie să întreprindă cel puțin nouă acțiuni concrete.

„Anterior am scris la tema Plahotniuc 1. Era vorba de perioada când acesta se ocupa de afaceri. Am scris și despre Plahotniuc – 2, atunci când dânsul a intrat în marea politică și a devenit liderul partidului de guvernare și unul dintre principalii politicieni ai R. Moldova. Acum mă voi referi la Plahotniuc – 3, mai exact despre faptul dacă acesta poate ocupa funcția vacantă de lider național și strateg”, scrie Andrievski într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, Plahotniuc – 2 va părăsi arena politică în noiembrie-decembrie 2018. „După asta va apărea Plahotniuc – 3 sau în politica din R. Moldova nu va mai fi politicianul cu numele Plahotniuc”.

Andrievski afirmă că astăzi R. Moldova nu are un lider național, dar Plahotniuc – 3 are toate șansele să fie. „Experiența altor state ne arată că e nevoie de un lider național. În Europa există Macron și Merkel. În China - Xi Jinping, iar în Singapore - Lee Kuan Yew. Nu mă îndoiesc că și R. Moldova are nevoie de un asemenea lider”, spune acesta.

În continuare, Vitali Andrievski a enumerat calitățile pe care le are Vlad Plahotniuc, lucru care „îl recomandă” ca lider național. „Are dânsul calitățile morale care să-l recomande ca lider național? Întrebarea e subiectivă. Dar cine poate aprecia aceste calități? Oamenii care-l cunosc pe Vlad Plahotniuc sunt siguri că el e un om de cuvânt, că nu lasă la necaz membrii echipei sale. Mai spun că e un bun familist, un fiu grijuliu, soț și părinte. Acestea sunt cele mai bune calități morale? Probabil că da. Pe de altă parte se spune că e sever, iar unii afirmă că e violent. În special cu oponenții politici care, în opinia sa, au trecut liniile roșii în lupta politică. Unii mai afirmă că acesta are și alte neajunsuri. În legătură cu acest fapt îmi amintesc de unele figuri istorice, care au devenit lideri naționali. De exemplu, Ștefan cel Mare. Istorii pot demonstra că dânsul nu a fost foarte alb și pufos”.

Acesta a mai adăugat că există mari așteptări din partea lui Vlad Plahotniuc, iar dacă acesta va reuși, atunci ar putea deveni „lider național”.

Mai multe detalii AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md