(VIDEO) Intrarea de la noul sediu al PDM, păzită în permanență de un echipaj al Poliției. Cum explică ministrul Jizdan această „coincidență”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De mai bine de o lună, o porțiune a străzii Armenească din centrul capitalei este păzită zilnic de un echipaj al Inspectoratului Național de Patrulare (INP). În zonă a fost instalat un indicator rutier care interzice staționarea automobilelor, iar oamenii legii îi amendează pe șoferii care nu se conformează. Apariția echipajului de poliție al INP coincide cu perioada în care Partidul Democrat din Moldova (PDM) și-a schimbat sediul în perimetrul străzilor Armenească și Bulgară.

Atât inspectorii de patrulare, cât și ministrul de Interne neagă însă orice legătură între decizia de a disloca în zonă o mașină a poliției și schimbarea sediului PDM și susțin că scopul este fluidizarea traficului rutier, notează „Ziarul de Gardă”.

Pe durata mai multor zile reporterii ZdG au monitorizat zona și au constatat că o mașină a INP este prezentă pe str. Armenească, lângă noul sediu al PDM, interzicând parcarea sau staționarea temporară a automobilelor. Uneori, echipajul de poliție dispare pentru câteva minute, iar la revenire polițiștii îi amendează pe toți șoferii care au parcat între timp pe str. Armenească, pe segmentul dintre str. Veronica Micle și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Această acțiune are loc pentru a fluidiza traficul și a evita ambuteiajele”, ne-a explicat un inspector de patrulare. Fiind întrebat dacă această acțiune a poliției are legătură cu faptul că alături se află noul sediu al PD, polițiștii ne-au spus că str. Armenească a fost mereu „o stradă problematică” și că ei încearcă să prevină formarea ambuteiajelor.

Și Alexandru Jizdan, ministrul Afacerilor Interne al R. Moldova neagă că apariția echipajului de poliție ar avea vreo legătură cu noul sediu al Partidului Democrat. „Este în legătură cu asigurarea ordinii publice. Pe str. Armenească a fost mereu o problemă cu parcarea și deplasarea”, explică ministrul.

Totodată, oamenii legii afirmă că pe această stradă, de jumătate de an, este prezent un reprezentat al Inspectoratului Național de Patrulare: „Până acum a fost doar o singură persoană, care era pe jos și de curând este echipajul”. Inspectorul de poliție a mai declarat că nu oferă prioritate nimănui, iar fiecare mașină parcată neregulamentar este fotografiată și trimisă la Centrul Unic de Monitorizare a traficului rutier. Cu toate acestea, în seara zilei de 2 martie, contrar indicatorului care interzice staționarea, pe acest segment de drum a fost parcată o mașină cu numere guvernamentale, iar polițiștii nu au reacționat în niciun fel.

În același timp, pe alte străzi din centrul Chișinăului, cum sunt V. Micle sau V. Alecsandri, unde este instalat același indicator rutier care interzice staționarea, zeci de mașini stau parcate pe marginea drumului sau chiar pe trotuar fără ca polițiștii să aplice amenzi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...