19:26:18 23.04.2024
Stiri

Soluția lui Dodon pentru alegerile anticipate de la Bălți și Chișinău: „Dacă majoritatea parlamentară dorește să economisească bani...”

Politică 05.03.2018 12:19 Vizualizări1822 Autor: Ziarul National
Soluția lui Dodon pentru alegerile anticipate de la Bălți și Chișinău: „Dacă majoritatea parlamentară dorește să economisească bani...”


Președintele Igor Dodon consideră că alegerile locale anticipate de la Chișinău și Bălți urmează să aibă loc pe 20 mai curent.

„Alegerile locale din Chișinău și Bălți, dar și din alte localități, trebuie să se desfășoare în strictă conformitate cu prevederile legislației naționale în vigoare și să aibă loc pe data de 20 mai curent, iar orice tentativă de a le amîna, sau și mai grav, de a nu desfășura alegerile respective - este condamnabilă. Argumentul invocat – lipsa resurselor financiare planificate, este pe de o parte lipsit de sens, iar pe de altă parte contravine, în mod flagrant, tuturor principiilor democratice și standardelor generale acceptate, precum și principiilor pe care trebuie să le respecte Republica Moldova ca stat în raport cu toate instituțiile internaționale”, susține șeful statului.

Dodon îi propune majorității parlamentare o soluție pentru a „economisi” bani, întrucât în acest an urmează să se desfășoare și alegerile parlamentare.

„Dacă majoritatea parlamentară dorește să economisească bani, în contextul organizării și desfășurării alegerilor, soluția optimă, în acest sens, este organizarea alegerilor locale pe 20 mai, împreună cu alegerile parlamentare anticipate. Acest lucru ar permite economisirea a zeci de milioane de lei, cu păstrarea tuturor principiilor unui stat de drept și a unei democrații în spiritul și buchea legii”, zice Dodon.

Menționăm că, deși acum aproape o lună atât primarul de Bălți, Renato Usatîi, cât și cel de Chișinău, Dorin Chirtoacă, și-au anunțat demisiile, Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a stabilit încă data la care vor avea loc alegerile locale anticipate în aceste municipii.

„În prezent, Comisia examinează demersurile depuse, inclusiv face o estimare a cheltuielilor necesare pentru organizarea alegerilor locale noi în municipiile Bălți și Chișinău, care nu sunt planificate în bugetul de stat, după care va lua decizia privind alegerile locale noi în cadrul unei ședințe publice”, se arăta într-un comunicat recent al CEC.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md